Αρχική Πολιτισμός Εκθεση ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ “ΖΩ-ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ”, συμμετοχής της Μαρίας Σαρρή

Εκθεση ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ “ΖΩ-ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ”, συμμετοχής της Μαρίας Σαρρή

154

 Σαράντα κορυφαίοι Έλληνες καλλιτέχνες πρόκειται να φιλοξενηθούν σε μια μοναδική εικαστική Έκθεση, η οποία διοργανώνεται από τον Όμιλο UNESCO Πειραιά, με τίτλο “ΖΩ-ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ“. Τα εγκαίνια της Έκθεσης, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Καταπολιανών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, και με την ευγενική υποστήριξη της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005, στις 20:00, στο νέο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Ομίλου UNESCO Πειραιά “INTERNATIONAL ACTION ART” Χορηγός της Έκθεσης είναι η “ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ Gallery”.
Οι καταξιωμένοι ζωγράφοι -μεταξύ των οποίων μέλη του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων και απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών- Αλέκος Φασιανός και Μάρκος Βενιός, ο γνωστός χαράκτης Γιάννης Στεφανάκης, και οι καλλιτέχνες Μπάμπης Βέκρης, Γιούλη Βρανά, Βιολέτα Γεράνη, Julia Guerrero, Σμαραγδή Δαλιέτου, Σοφία Δημοπούλου, Νίκος Ζαχόπουλος, Άντζελα Θεοδωροπούλου, Μαρία Καρατοζίδη, Δήμητρα Κοτσωνά, Χρυσούλα Κωνσταντινίδη, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Έλενα Λιβανού, Μανώλης Μαντάς, Άρης Μαυρονικόλας, Λία Μεταξά-Κατσαρού, Δημήτρης Μηλιώτης, Ελένη Μπαζιώτου, Ιωάννα Μπαλή, Χριστίνα Μπαλή, Αικατερίνη Οικονόμου, Πάνος Παπαζάχος, Αντώνης Σαλάχας, Μαρία Σαρρή, Γιώργος Σκύθος, Βασιλική Σόφρα, Δημήτρης Σπανός, Στέλλα Σπανού, Σοφία Σταύρου, Αλέκα Στεφανίδου, Γιάννης Στρατής, Νικόλαος Σφήκας, Εύα Τερζή, Έλσα Τσαγκαράκη, Δημήτρης Τσιαντζής, Γιώργος Φαρσακίδης, και Χρήστος Χασαπόπουλος, ένωσαν τον οίστρο και τις δημιουργικές τους δυνάμεις, και φιλοτέχνησαν μια σειρά από υπέροχους πίνακες, μεταφέροντας στους καμβάδες τους τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές και τους παραδοσιακούς οικισμούς της Αμοργού, κατά τη διάρκεια μιας πολιτιστικής εξόρμησης του Ομίλου UNESCO Πειραιά, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί τον Αύγουστο. Τα έργα αυτά, μετά την παρουσίασή τους στην Αμοργό, έρχονται τώρα στην καρδιά του Πειραιά, προς τέρψιν του φιλότεχνου κοινού της πόλης.
“Στόχος αυτής της ξεχωριστής πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του ευλογημένου αυτού νησιού. Το εικαστικό αυτό δρώμενο θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός Πολιτιστικού Κέντρου στη Χώρα της Αμοργού, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για αυτόν ακριβώς το σκοπό”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων, κος Ιωάννης Μαρωνίτης. Τη βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιώσει ένα μουσικό πρόγραμμα, με τίτλο “Μελωδία του Απέραντου Γαλάζιου”, από τη σοπράνο κα Ζανέτα Καλοσκάμη, και τον τενόρο κο Δημήτρη Κιάσσο, τους οποίους θα συνοδεύσει στο πιάνο η κα Χριστίνα Εμμανουηλίδου, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση.
Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Οκτωβρίου 2005, και θα είναι ανοιχτή καθημερινά- εκτός Σαββάτου και Κυριακής- από τις 10:30 έως τις 14:30, και από τις 19:30 έως τις 21:00. Ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων, κος Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος Δν/της Παιδείας Ομίλου UNESCO Πειραιά καλούν όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους καθηγητές και τους μαθητές να επισκεφτούν την έκθεση αυτή.
* Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Ομίλου UNESCO Πειραιά “INTERNATIONAL ACTION ART” (Αλκιβιάδου 212 – απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά, στη διασταύρωση με τη Χ.Τρικούπη – τηλ. 210 4280632)
—————————