Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συνέδριο Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τους μετανάστες

Συνέδριο Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τους μετανάστες

10

 Τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση αλλά και τα μέτρα που έχει λάβει για τους μετανάστες, ανέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος, στο συνέδριο για τη μετανάστευση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής χθες στην Αθήνα.


Ο κ.Παυλόπουλος στην ομιλία του ανέφερε ότι η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε από το φαινόμενο της μετανάστευσης πριν από χρόνια και υπήρξε έλλειψη προετοιμασίας των κρατών.


Αντιμετωπίστηκε, είπε, η μετανάστευση ως πρόβλημα και όχι ως φυσικό φαινόμενο. Δεν είναι πρόβλημα η μετανάστευση, είναι ένα προσόν που επηρεάζει τα κράτη ώστε να αξιοποιήσουν ό,τι έχουν. Ενα προσόν με το οποίο οι κοινωνίες εμπλουτίζονται μέσα από την προσφορά των ανθρώπων. Είναι ένα μέσο γονιμοποίησης των πολιτισμών, τόνισε.


Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η μετανάστευση είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην εποχή μας και το αντίβαρο άλλων φαινομένων. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός των δικαιωμάτων και της προσωπικότητάς των μεταναστών και η ένταξή τους στην κοινωνία είναι θέμα όλων μας, είπε.


Ο εθελοντισμός, τόνισε, αποτελεί το ισχυρότερο μέσο. Δεν εννοώ τη δημιουργία οργανώσεων αλλά για μια εξειδικευμένη νοοτροπία. Οι ίδιες οι οργανώσεις που υπάρχουν μπορούν να καλλιεργήσουν την ευαισθησία σε κάθε κοινωνία. Ζητώ να ξεκινήσουμε, μέσα από τον εθελοντισμό, την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία μας με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Να ξέρουν οι μετανάστες ότι μπορούν να προσφέρουν, μπορούν να γίνουν Ελληνες όταν και αν το θελήσουν, επεσήμανε.


Ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ανέφερε ακόμη ότι τα αποτελέσματα των εργασιών του συνεδρίου θα είναι πολύτιμα για την πολιτική που πρέπει να χαράξουμε.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣμήνη ευφυών μικρορομπότ στην υπηρεσία της ιατρικής, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθρο“Ενα ταξίδι στη Βραζιλία” του Δανιήλ Χαρμς από το ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ- σήμερα συνέντευξη τύπου