Αρχική Νέα Τοπικά Νέες πιάτσες προτείνει ο Δήμος στα ΤΑΞΙ την πιάτσα όπισθεν Νομαρχίας

Νέες πιάτσες προτείνει ο Δήμος στα ΤΑΞΙ την πιάτσα όπισθεν Νομαρχίας

9

 

Ο κλάδος με τις πιο έντονες κινητοποιήσεις τείνει να είναι το τελευταίο διάστημα ο χώρος των ΤΑΞΙ, δείγμα των ιδιαίτερων προβλημάτων που γνωρίζει το επάγγελμα όπου ειδικά στη Χίο είναι κορεσμένος ο αριθμός.
Έτσι χθες το πρωί προχώρησαν απροειδοποίητα σε στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της πιάτσας ταξί πίσω από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τώρα που θα γίνει ανάπλαση του χώρου.
Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί συναντήθηκαν με το Νομάρχη Χίου και το Δήμαρχο Χίου, ενώ την ίδια ώρα ήταν παρκαρισμένα τα οχήματα μπροστά από την κεντρική πιάτσα στον πλάτανο και αφήνοντας μόνο ένα ρεύμα στην κυκλοφορία.
Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμαρχο Χίου Μάρκο Μεννή, μας τόνισε ότι το πρώτο πράγμα που θέλησε να εξηγήσει στους ταξιτζήδες είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση αντιπαράθεσης (ποιος άλλωστε Δήμαρχος θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο;).
Όμως χρειάζεται να προχωρήσει η ανάπλαση του χώρου, ενώ για αντιστάθμισμα των χαμένων θέσεων η Δημοτική Αρχή προτίθεται να δημιουργήσει δύο νέες πιάτσες. Η πρώτη με 2-3 θέσεις επί της οδού Φιστέλ ντε Κουλάνς και η δεύτερη στη Μητρόπολη. Επίσης θα επεκταθεί η πιάτσα επί της οδού Πολυτεχνείου που μπορεί να φθάνει και μέχρι το κρεοπωλείο Ψυχιά.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αφού δουν στην πράξη πως προχωρά η ρύθμιση να τα ξαναπούν.
Το θέμα είναι βέβαια ότι στα σημεία αυτά θα χαθούν θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης για τους πολίτες, που ήδη έχουν μειωθεί αισθητά στο κέντρο με την “κατάληψη” θέσεων από αυτοκίνητα που είναι προς πώληση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣμήνη ευφυών μικρορομπότ στην υπηρεσία της ιατρικής, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθρο“Ενα ταξίδι στη Βραζιλία” του Δανιήλ Χαρμς από το ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ- σήμερα συνέντευξη τύπου