Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Εκτός τουρκικής ατζέντας η σχολή της Χάλκης

Εκτός τουρκικής ατζέντας η σχολή της Χάλκης

8


 “Δεν υπάρχει επείγον θέμα σχετικά με την έγκριση του πρόσθετου Πρωτοκόλλου ΕΕ – Τουρκίας στην τουρκική εθνοσυνέλευση” δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ ο οποίος αναφερόμενος στο Κυπριακό, εξέφρασε την άποψη “ότι ή θα βρεθεί μία περιεκτική λύση υπό την καθοδήγηση του ΟΗΕ, ή η ΤΔΒΚ θα συνεχίσει το δρόμο της”. Ως προς το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, ο Γκιουλ σημείωσε πως “το θέμα αυτό δεν είναι αυτή τη στιγμή στην ατζέντα μας” και επισήμανε πως “πρόκειται για ένα από τα πολλά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ζητήματα”.

“Δεν υπάρχει επείγον θέμα σχετικά με την έγκριση του πρόσθετου Πρωτοκόλλου ΕΕ – Τουρκίας στην τουρκική εθνοσυνέλευση” δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ εν πτήσει προς το Κόσοβο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Ανατολή”.


Εκτός από το ζήτημα του Πρωτοκόλλου, ο Γκιουλ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας συγκεκριμένα: “πιστεύω ότι ή θα βρεθεί μία περιεκτική λύση υπό την καθοδήγηση του ΟΗΕ, ή η ΤΔΒΚ θα συνεχίσει το δρόμο της”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα ΑΕΙ λόγω απεργίας την Τετάρτη
Επόμενο άρθροΨήφος εμπιστοσύνης σε Ρεχάγκελ και 1-0 τη Γεωργία