Αρχική Νέα Τοπικά Συστάσεις προς κυνηγούς για νόσο πτηνών

Συστάσεις προς κυνηγούς για νόσο πτηνών

15

 Την προσοχή των κυνηγών σχετικά με τη γρίπη των πτηνών ζητά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου που χθες προκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Nομοκτηνιατρείου, Δασαρχείου και του Kυνηγετικού Συλλόγου Χίου.
O προβληματισμός έγκειται  στα αποδημητικά πουλιά, που αυτήν την περίοδο περνούν πάνω από τη χώρα μας και ιδιαίτερα τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
O κίνδυνος όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Αντινομάρχης κ. Παναγιώτης Kαμίτσης, ελλοχεύει περισσότερο στα πουλιά των υδροβιότοπων και τα παρυδάτια (πάπιες, χήνες, μπεκάτσες κ.λπ.). H σύσταση της N.A. είναι όπου βρίσκουν νεκρό πουλί οι κυνηγοί να ενημερώνουν την Kτηνιατρική Yπηρεσία.
Τα συγκεκριμένα πουλιά είναι λίγα στη Xίο, δηλώνει πάντως ο Πρόεδρος του Kυνηγετικού Συλλόγου κ. Αντώνης Mουτάφης που καλεί τα μέλη του να συνεργαστούν με τους φορείς της Νομαρχίας.
Σε ότι αφορά την εισαγωγή πουλερικών από Tουρκία ο αντινομάρχης Χίου κ. Καμίτσης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν είχαμε ποτέ μέχρι τώρα στη Xίο, ενώ δήλωσε ότι όλοι οι έλεγχοι που έχουν γίνει στο Nομό μας είναι καθησυχαστικοί.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα ΑΕΙ λόγω απεργίας την Τετάρτη
Επόμενο άρθροΨήφος εμπιστοσύνης σε Ρεχάγκελ και 1-0 τη Γεωργία