Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών: “Πάμε μια βόλτα στο Μουσείο!!!”

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών: “Πάμε μια βόλτα στο Μουσείο!!!”

6

Για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά συνεχίζεται φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυσικών επιστημών στο μουσείο Φυσικής της Χίου.
Στο πλαίσιο του έγκαιρου προγραμματισμού των επισκέψεων στο μουσείο για τη φετινή σχολική χρονιά, απευθύνεται πρόσκληση από τους υπεύθυνους καθηγητές Φλώρα Πάπαρου και Παράσχο Καλλίτση προς τους καθηγητές Τεχνολογικών Μαθημάτων (ΠΕ12-ΠΕ17-ΠΕ14), στους υπεύθυνους εκπόνησης προγραμμάτων, καθώς και σε όποιον άλλο μπορεί να ενδιαφέρεται για την ενημέρωση αυτή.
Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Χίου και ύστερα από σχετική συνεργασία με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας κ. Παύλο Καλογεράκη ζητείται μέχρι την προσεχή Δευτέρα οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές να δηλώσουν συμμετοχή.
Η ενημέρωση αφορά στην ανάλυση των στόχων του εκπαιδευτικού προγράμματος και στην “ξενάγηση” στα επιμέρους “μαθήματα-θεάματα” που έχουν προγραμματιστεί, για να αποτελέσουν το αντικείμενο των εκπαιδευτικών επισκέψεων στο μουσείο εφέτος, τα οποία έχουν τίτλους:
1.  “Ύλη & Φως”
2. “Πώς θα ήταν η γη χωρίς αέρα;”
3. “Οι πρώτες ημέρες του ηλεκτρισμού”
4. “Ηλεκτρισμός – Μαγνητισμός: Διαδρομές και Συναντήσεις”
Οπως σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και έχει σαν στόχο την κινητοποίηση της περιέργειας και του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις φυσικές επιστήμες, τη διαμόρφωση θετικής στάσης για αυτές και τη δημιουργία τάσης ενασχόλησης με αυτές.
Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος γίνεται στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Χίου. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν με τη βοήθεια ιστορικών πειραμάτων, αφήγησης και εκπαιδευτικού λογισμικού σε σελίδες της ιστορίας της επιστήμης που ζωντανεύουν μπροστά τους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα ΑΕΙ λόγω απεργίας την Τετάρτη
Επόμενο άρθροΨήφος εμπιστοσύνης σε Ρεχάγκελ και 1-0 τη Γεωργία