Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Επιμένουν στο αίτημα για προαιρετικό ολοήμερο οι γονείς στο πιλοτικό σχολείο Θυμιανών

Επιμένουν στο αίτημα για προαιρετικό ολοήμερο οι γονείς στο πιλοτικό σχολείο Θυμιανών

9

 

Με συμβολική κατάληψη του ολοήμερου πιλοτικού σχολείου Θυμιανών και την αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα, τόνισαν οι γονείς και κηδεμόνες του σχολείου την άρνησή τους να συνεχιστεί η υποχρεωτική εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου.
Παρά την ενημέρωση που είχαν από την Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου κα Ιωάννα Λεμονιάδου και τον καθησυχασμό ότι οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις θα δοθούν, ενώ θα διπλασιαστούν και οι ώρες προετοιμασίας στο σχολείο οι γονείς δεν πείστηκαν.
Χθες το μεσημέρι αντιπροσωπεία του συλλόγου επισκέφτηκε την κα Λεμονιάδου όπου και τις κατέθεσαν το αίτημά τους να λειτουργήσει από αυτή τη χρονιά ως προαιρετικό το ολοήμερο και να μην έχει το δεσμευτικό πιλοτικό του χαρακτήρα.
Η κα Λεμονιάδου σημείωσε ότι πρέπει να κατατεθεί εγγράφως το αίτημα, όπου στη συνέχεια θα εξεταστεί τόσο από τη Δημοτική όσο και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και θα μεταφέρει το αίτημα.
Οι γονείς στο ψήφισμά τους επισημαίνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, που μετά τις 4.00 το απόγευμα πρέπει να καλύψουν το εξωσχολικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει συνήθως ξένη γλώσσα, μουσική και κολυμβητήριο καθώς και να ετοιμαστούν για την επόμενη μέρα. Σημειώνουν επίσης ότι στην πλειοψηφίας τους δεν επιθυμούν την μακρόχρονη παραμονή των παιδιών στο σχολείο και ζητούν να είναι στη διακριτική ευχέρεια των ιδίων η παρακολούθηση του ολοήμερου.
Σήμερα το σχολείο πρόκειται πάντως να λειτουργήσει κανονικά εν αναμονή των απαντήσεων πρώτα και κύρια από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Σχόλιο Σταμάτη Σάτρα

Το σχόλιο του δ.σ. Σταμάτη Σάτρα ζητήσαμε σε ότι αφορά το θέμα του ολοήμερου Θυμιανών, ύστερα και από την πολιτική διάσταση που πήρε με την παρουσία του Δημάρχου Αγίου Μηνά και την αντιμετώπιση από πλευράς προϊσταμένης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
“Το ζήτημα του ολοήμερου αφορά πρώτα και κύρια τη μαθητική κοινότητα και εκπαιδευτική και τους γονείς. Δεν χωράνε πολιτικές παρεμβάσεις και πρέπει να δοθεί λύση από τα μέσα και αφού υπάρξει συνεργασία της σχολικής κοινότητας με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας. Τότε αφού αποκρυσταλλωθούν οι προτάσεις το θέμα να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου όλες οι πλευρές και οι σύμβουλοι υπεύθυνα να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους, δήλωσε ξεκάθαρα ο Σταμάτης Σάτρας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα ΑΕΙ λόγω απεργίας την Τετάρτη
Επόμενο άρθροΨήφος εμπιστοσύνης σε Ρεχάγκελ και 1-0 τη Γεωργία