Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Νομάρχη προς υπουργό Μεταφορών για ΟΑ

Επιστολή Νομάρχη προς υπουργό Μεταφορών για ΟΑ

9

 Με έγγραφό του ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης προς τον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη, επισημαίνει τις επιπτώσεις που θα έχει τυχόν εκποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας για τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες της Ελληνικής περιφέρειας.
“… Στις ακριτικές περιοχές η ύπαρξη και λειτουργία αεροδρομίων είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ύπαρξη της Ολυμπιακής, αφού έχει πλήρως την ευθύνη της επίγειας εξυπηρέτησης όλων των αερομεταφορέων που προσεγγίζουν τα ελληνικά αεροδρόμια”, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ενώ σημειώνεται ότι “πιθανή εγκατάλειψη της γραμμής μας από την Ο.Α…. θα έχει σαφέστατες αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική ανάπτυξη, κυρίως στην ανάπτυξη του τουρισμού”.
“Η Αναδιοργάνωση του ομίλου της Ολυμπιακής και η διατήρηση του εθνικού, κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα της αποτελεί για εμάς εγγύηση για τη συνέχιση του προσφερόμενου έργου προς την ελληνική περιφέρεια.
“Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, να επανεξετάσει το σχεδιασμό της, σε διάλογο με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή πολύτιμων υπηρεσιών ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως είναι η Χίος”, καταλήγει το έγγραφο του Νομάρχη Χίου προς τον υπουργό Μεταφορών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα ΑΕΙ λόγω απεργίας την Τετάρτη
Επόμενο άρθροΨήφος εμπιστοσύνης σε Ρεχάγκελ και 1-0 τη Γεωργία