Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη ΕΣΑΚ κατά ΔΟΕ για απόφαση σχετικά με ευέλικτη ζώνη

ΕΣΑΚ κατά ΔΟΕ για απόφαση σχετικά με ευέλικτη ζώνη

13

 ΣΧΟΛΙΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ  ΤΗΣ ΔΟΕ (6/10/05) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ
 Η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΔΟΕ, με εξυπνακισμούς και ψευτολεονταρισμούς, προσπάθησε να αναγκάσει την  Υπουργό να  αποσύρει τον υποχρεωτικό χαρακτήρα εφαρμογής της Ε.Ζ για το σχολικό έτος 2005-2006, στο όνομα των προβλημάτων υλοποίησης και της μελέτης της πείρας από την πιλοτική εφαρμογή της. Η συμφωνία  κατά βάθος με την Ε.Ζ. όλων των παρατάξεων στο ΔΣ της ΔΟΕ ,εκτός από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, διευκόλυνε την Υπουργό να  μοιράζει την τράπουλα και τα φύλλα της αρεσκείας της , γι’ αυτό και ευχαρίστησε δημόσια τη ΔΟΕ για τη στάση της.
* Δεν υπάρχει καμία αντίφαση ανάμεσα στις εγκυκλίους του ΥΠΕΠΘ και το δελτίο  τύπου. Αντίθετα, η Υπουργός και προσεκτική είναι και διέπεται από κυνικό πολιτικό ρεαλισμό και ωμότητα στις δηλώσεις της.
* Πουθενά στα κείμενα αυτά δεν ακυρώνεται η υποχρεωτικότητα της Ε.Ζ. ούτε μετατίθεται στο σχολικό έτος 2006-2007.
* Παντού είναι φανερό ότι μετά την επίλυση  προβλημάτων (σεμινάρια ,βιβλία προγράμματα, σχολικοί σύμβουλοι) ο θεσμός θα προχωρήσει. Στη συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με την Υπουργό .,αυτή μίλησε απλά για αναστολή, χωρίς χρονικές αναφορές 
* Η συναινετική στάση της ΔΟΕ, ο στρουθοκαμηλισμός και η μανία της να παρουσιάσει στους δασκάλους ότι κάτι πέτυχε ,την οδήγησαν τελικά σε άδειασμα και ακροβατικά αδιέξοδα που αποτυπώνονται στη απόφασή  της (6/10/05).
* Πέρα από τον αριθμό εκπαιδευτικών που επιμορφώθηκαν ( άγνωστος Χ  για όλους) ,τα βιβλία που υπάρχουν ή θα εκδοθούν τα οποία αμφισβητεί η ΔΟΕ και καβγαδίζει, το ΥΠΕΠΘ προχωράει άμεσα στην εφαρμογή της Ε.Ζ. και τη μακιγιάρει με αρκετή “παιδαγωγική και παραμορφωτική  διαθεματικότητα”.
 Ας το καταλάβουν καλά ,οι συνάδελφοι και οι παρατάξεις (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) στη ΔΟΕ πως καμία σημασία δεν έχει ο τρόπος και ο χρόνος εφαρμογής του αντιδραστικού σχεδίου  της Ε.Ζ., αλλά οι συνέπειες του τριζωνικού αγοραίου δημοτικού, που άρχισε να οικοδομείται.
Πιο ειδικά προβλέπονται
* Σταδιακή  μείωση των μαθημάτων γενικής μόρφωσης με στόχο τον όσο γίνεται μεγαλύτερο περιορισμό τους (βλ. προτάσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-ΝΔ και ΕΕ για ένα σχολείο που θα παρέχει μόνο στοιχειώδεις γνώσεις ανάγνωσης, γραφής, αρίθμησης, Η/Υ και ξένης γλώσσας )
* Διάλυση της παιδικής προσωπικότητας και διαμόρφωση ενός νέου ανθρώπου, από τα τρυφερά σχολικά χρόνια, ανίκανου να σκεφτεί ,να αισθανθεί ,να δράσει ,αλλά έτοιμου για τη μαζική κατάρτιση και υποταγή.
* Ταχύτερη διείσδυση χορηγών ,επιχειρήσεων και φορέων  άμεσης ιδιωτικοποίησης του εμπορικού πια καταστήματος “εκπαίδευση” που θα διαφοροποιείται από τάξη σε τάξη, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες  της τοπικής κοινωνίας. Αυτό είναι το θαύμα της αποκέντρωσης.
Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για
 Συνολική και συλλογική ακύρωση στην πράξη της Ε.Ζ. με αποφάσεις Συλλόγων, ΔΣ, ΓΣ
 Ενημέρωση των Συλλόγων και Ενώσεων Γονέων  για την  ευέλικτη ζώνη και τις αναδιαρθρώσεις
 Να υψωθεί τώρα ατίθασο μέτωπο αντεπίθεσης στις επιλογές της ΕΕ  και του μεγάλου κεφαλαίου για την εκπαίδευση και την κοινωνία.


ΕΣΑΚ – ΔΕΕ
Οκτώβρης 2005

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα ΑΕΙ λόγω απεργίας την Τετάρτη
Επόμενο άρθροΨήφος εμπιστοσύνης σε Ρεχάγκελ και 1-0 τη Γεωργία