Αρχική Νέα Τοπικά Αποχή δικηγόρων λόγω έλλειψης Δικαστών από το Πρωτοδικείο Χίου

Αποχή δικηγόρων λόγω έλλειψης Δικαστών από το Πρωτοδικείο Χίου

22

          Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου συνήλθε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου προκειμένου να εξετάσει το θέμα της έλλειψης Δικαστών από το Πρωτοδικείο Χίου. Συγκεκριμένα, από τους τρεις υπηρετούντες Πρωτοδίκες, από 13 Οκτωβρίου, μόνο μία θα βρίσκεται στη θέση της, με αποτέλεσμα:
* Οι συνεδριάσεις του Πολυμελούς να είναι αδύνατες και γι αυτό να συμπληρώνεται η σύνθεση από Ειρηνοδίκες, γεγονός όμως που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ορθή απονομή της Δικαιοσύνης.
* Οι συνεδριάσεις του Μονομελούς, ως επί το πλείστον να αναβάλλονται, αφού είναι πρακτικώς αδύνατον, ένας Δικαστής να δικάζει τις υποθέσεις ολόκληρου του Δικαστηρίου.
* Να δημιουργείται σύμπτωση στα πρόσωπα Ανακριτή και Δικαστή.
      Ο Δ.Σ.Χ. διαβλέποντας το σημερινό αδιέξοδο είχε ήδη από τις 22-9-2005 ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Άρειο Πάγο, άμεση αντιμετώπιση του θέματος, πλην όμως οι εκκλήσεις του αγνοήθηκαν.
        Επειδή η κατάσταση αυτή κρίνεται απαράδεκτη και αναξιοπρεπής, η Γενική Συνέλευση των Δικηγόρων αποφάσισε αποχή από τα όλα τα Δικαστήρια για το διάστημα από 17 έως 21 Οκτωβρίου, ζητώντας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Άρειο Πάγο, άμεση απόσπαση δύο Πρωτοδικών.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ                              ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΡΟΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥπό έλεγχο η φωτιά στην Ελάτα
Επόμενο άρθροΠοδόσφαιρο: αποτελέσματα στα παιχνίδια της Τετάρτης