Αρχική Νέα Αθλητικά Υπό τη σκεπή των Αγίων Πατέρων… Εξετάζεται χώρος για πίστα motto- cross

Υπό τη σκεπή των Αγίων Πατέρων… Εξετάζεται χώρος για πίστα motto- cross

13

 Και όμως οι φίλοι της μοτοσικλέτας βρίσκονται κοντά για να αποκτήσουν το δικό τους χώρο.
Το αίτημα των τουλάχιστον 380 μελών των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο χώρο φαίνεται ότι έχει βρει “ευήκοα ώτα” τόσο στο Δήμο Χίου όσο και στη Νομαρχία. Έτσι σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ, το Δασαρχείο και το Δήμο Καμποχώρων εξετάζεται περιοχή που είναι κοντά στους Αγίους Πατέρες και θεωρείται κατάλληλη από τους μοτοσικλετιστές για να δημιουργηθεί πίστα motto- cross.
Το κόστος κατασκευής δεν θεωρείται ότι είναι απαγορευτικό, με 30.000 ΕΥΡΩ μπορεί να διαμορφωθεί ο χώρος μας είπε ο Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής, ενώ και το Δασαρχείο δεν είναι καταρχήν αρνητικό στη δημιουργία του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως αναδασωτέα, αφού όλο και κάποια πυρκαγιά έχει “περάσει” και από αυτήν.
Σε επικοινωνία που είχαμε με το νομάρχη Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη, μας είπε ότι το θέμα εξετάζεται με την αρμόζουσα προσοχή και βρίσκονται στη διαδικασία οριστικοποίησης του κατάλληλου χώρου.
Με τη δημιουργία της πίστας ευελπιστούν ότι και οι νεαροί φίλοι της μοτοσικλέτας θα βρουν διέξοδο σε ένα οργανωμένο χώρο, οπότε θα σταματήσουν τα γκάζια στους δρόμους της πόλης.
Το τελευταίο μας φαίνεται λίγο δύσκολο, μιας και οι συνειδητοποιημένοι μοτοσικλετιστές και μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν και δεν θεωρούν “μαγκιά” τη βγαλμένη εξάτμιση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΕΛΙΝΝΑΙΟ: ο βιότοπος των Κάτω Φανών από το MikeTaylor
Επόμενο άρθροΦθινοπωρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ:”Ένα ταξίδι -φαντασίας- στη Βραζιλία”