Αρχική Πολιτισμός Δήμος Αβδελιώδης κατά τηλεοπτικών υποπροϊόντων, με αφορμή τις… μαστίχες!

Δήμος Αβδελιώδης κατά τηλεοπτικών υποπροϊόντων, με αφορμή τις… μαστίχες!

7

 
Δεν άντεξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου Δήμος Αβδελιώδης να μη μιλήσει για τα “υποπροϊόντα που πλεονάζουν στους καιρούς μας”, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση της φθινοπωρινής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ “Ένα ταξίδι στη Βραζιλία” του Δανιήλ Χαρμς (15-26 Οκτωβρίου στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου, 7-18 Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη).
Αναφερόμενος στην τηλεοπτική σειρά “Στον ήλιο του Αιγαίου” (προβάλλεται στον ANT1) που σύμφωνα με το σενάριο διαδραματίζεται στη Χίο, σημείωσε ότι παρουσιάζει μια γυναίκα από αρχοντική οικογένεια του Κάμπου να πηγαίνει στις “μαστίχες”.
Όμως  καμία σχέση δεν έχει ο Κάμπος της Χίου με το μάζεμα του μαστιχιού, το οποίο δεν μαζευόταν βέβαια από “αρχόντισσες”. Σημείωσε δε ότι κανένας δεν λέει ότι πάει “στις μαστίχες” αλλά στους σκίνους ή στα μαστίχια, τόνισε ο Δήμος Αβδελιώδης. “Λυπάμαι που στο εν λόγω έργο πρόσφερε βοήθεια όταν του ζητήθηκε και το ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ. Δυστυχώς χρησιμοποιούνται τα φυσικά ντεκόρ και η φυσική ευγένεια των ανθρώπων για να παρουσιαστεί αυτό το αποτέλεσμα” τόνισε ο σκηνοθέτης του “Δέντρου που πληγώναμε” που είναι γέννημα- θρέμμα “μαστιχοχωρίτης”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΕΛΙΝΝΑΙΟ: ο βιότοπος των Κάτω Φανών από το MikeTaylor
Επόμενο άρθροΦθινοπωρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ:”Ένα ταξίδι -φαντασίας- στη Βραζιλία”