Αρχική Νέα Τοπικά Καταπάτηση του απογευματινού ωραρίου από λίγους εμπόρους- διαμαρτυρία του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων

Καταπάτηση του απογευματινού ωραρίου από λίγους εμπόρους- διαμαρτυρία του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων

37

 

Συνεχίζει το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων των αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νόμου, που ψήφισε η κυβέρνηση προς όφελος των πολυεθνικών αλυσίδων για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Απλωταριά, όπου μέλη του σωματείου διαδήλωσαν μπροστά από τα καταστήματα που λειτουργούσαν απόγευμα Πέμπτης καταπατώντας συστηματικά το ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου.
Στην ανακοίνωση που μοίραζαν τα μέλη του Σωματείου στους πολίτες που πέρασαν χθες το απόγευμα από την Απλωταριά, πολλοί λίγοι εκ των οποίων έμπαινε να ψωνίσει σε κάποιο από τα μαγαζιά που ήταν ανοικτά, τονίζονταν τα εξής:
“…Η θέση του σωματείου μας παραμένει αταλάντευτα η ίδια, για την υπεράσπιση του κατακτημένου, με αγώνες, υπάρχοντος ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
Δηλαδή, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα κλειστά τα super-market. Τα Δε εμπορικά καταστήματα της αγοράς να’ ναι δυο απογεύματα την εβδομάδα ανοιχτά.
Δυστυχώς το κατακτημένο ωράριο που εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων και τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, καταπατούν τόσο οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών, όσο και ορισμένοι ντόπιοι επαγγελματίες.
Εργαζόμενοι- συνταξιούχοι- αυτοαπασχολούμενοι- καταναλωτές.
Σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό των εργαζομένων στο εμπόριο, για την υπεράσπιση του 8ώρου- 40ώρου και να αρνηθείτε να γίνετε ο Δούρειος Ίππος για την εφαρμογή του απελευθερωμένου ωραρίου των πολυεθνικών.
Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και την ψυχαγωγία, για τις οικογένειές τους και την ικανοποίηση των κοινωνικών τους αναγκών, δεν θα γίνουν σκλάβοι από το πρωί μέχρι το βράδυ για τα συμφέροντα των εργοδοτών. Ο ανταγωνισμός και το απελευθερωμένο ωράριο ωφελεί μόνο το μεγάλο κεφάλαιο.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, ως καταναλωτές απαιτούν την ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων για να έχουν χρήματα να ψωνίσουν.
Χρειάζεται κοινό μέτωπο όλων για να αποκρουστεί η αντεργατική κυβερνητική πολιτική και να διεκδικήσουμε:
-Μισθοί 1300 ΕΥΡΩ
– Συντάξεις 1060 ΕΥΡΩ για τους συνταξιούχους
– Ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων
– Πλήρη υγειονομική περίθαλψη
– Παλεύουμε για 35ώρο- 7ώρο-5ήμνερο
– Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία
Ο αγώνας συνεχίζεται”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΕΛΙΝΝΑΙΟ: ο βιότοπος των Κάτω Φανών από το MikeTaylor
Επόμενο άρθροΦθινοπωρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ:”Ένα ταξίδι -φαντασίας- στη Βραζιλία”