Αρχική Νέα Τοπικά Αντιδράσεις για τα πεζοδρόμια γύρω από το ΟΜΗΡΕΙΟ

Αντιδράσεις για τα πεζοδρόμια γύρω από το ΟΜΗΡΕΙΟ

8


 Αρκετά αρνητικά σχόλια εισπράξαμε από περιοίκους για το πλάτος που αποκτούν τα πεζοδρόμια γύρω από το ΟΜΗΡΕΙΟ. Μάλιστα παρατηρώντας το σχέδιο μας επισήμαναν ότι προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι αφαιρούνται όλες οι θέσεις στάθμευσης από την πλευρά του Πνευματικού Κέντρου επί των οδών Σγούτα και Βλαταριάς, ενώ την ίδια ώρα στο σχέδιο φαίνεται ότι σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή (οδό Σγούτα) θα λειτουργεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.
“Μας σπρώχνει δηλαδή ο Δήμος στην ελεγχόμενη, δημοτική ή ιδιωτική”, ήταν το σχόλιο που λάβαμε.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής αιτιολόγησε ότι όλος αυτός ο χώρος θα είναι πεζόδρομος και θα υπάρχει μόνο πέρασμα από τις παραπάνω οδούς για διέξοδο στην οδό Καλοπλύτου.
Πράγματι έχουμε τη φιλοσοφία να βγάλουμε το αυτοκίνητο έξω από την πόλη, μας είπε ο Δήμαρχος διαψεύδοντας βέβαια ότι υπάρχει η παραμικρή σχέση με την οικοδομή στη Σγούτα.
“Επιθυμία μας είναι να γίνει ενιαίος πεζόδρομος από τη Βιβλιοθήκη μέχρι την Εγκρεμού και από την Απλωταριά μέχρι το παζάρι, έστω και αν αυτό πάρει πολύ χρόνο”, μας είπε.
Το ζήτημα είναι ότι πράγματι προκαλεί τους περίκοικους το πλάτος των πεζοδρομιών, που δημιουργεί προβλήματα μέχρι και σε γκαράζ που έχουν ορισμένοι στα σπίτια τους, αλλά και στους καταστηματάρχες. Εξάλλου στις μέρες μας κάθε τέτοια πρόταση που συνδυάζεται και από μια “επιχειρηματική” κίνηση σαφώς και δημιουργεί ερωτηματικά που πρέπει να τα λάβουν υπόψη οι τοπικοί μας άρχοντες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΕΛΙΝΝΑΙΟ: ο βιότοπος των Κάτω Φανών από το MikeTaylor
Επόμενο άρθροΦθινοπωρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ:”Ένα ταξίδι -φαντασίας- στη Βραζιλία”