Αρχική Νέα Οικονομία 8η Συνέλευση των Νησιωτικών Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων- δελτίο τύπου ΕΟΑΕΝ

8η Συνέλευση των Νησιωτικών Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων- δελτίο τύπου ΕΟΑΕΝ

22

 Η ανάπτυξη των μεταφορών και του τουρισμού στα νησιά της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης αλλά και  τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αντίστοιχα Ελληνικά στους προαναφερθέντες τομείς, ήταν το επίκεντρο της 8ης Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Νησιωτικών Επιμελητηρίων -INSULEUR που πραγματοποιήθηκε από τις 6 εως τις 8 Οκτωβρίου στο Παλέρμο της Σικελίας.


Κατά την διάρκεια των εργασιών της συνέλευσης, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των Ελληνικών Νησιωτικών Επιμελητηρίων-Ε.Ο.Α.Ε.Ν. από τον Πρόεδρο του κ. Ν. Δολαψάκη – ο οποίος εκπροσωπούσε και το Επιμελητήριο Ηρακλείου-επί των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Διαρθρωτικά Ταμεία της περιόδου 2007-2013 (Δ΄ ΚΠΣ), οι προτάσεις τους για τις αλλαγές στις κρατικές ενισχύσεις που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς οι συντονισμένες μέχρι σήμερα ενέργειες προώθησης των νησιωτικών αιτημάτων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.


Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι στα πλαίσια της παρούσας ΓΣ, έγινε δεκτή η αίτηση των Γερμανικών Νησιωτικών Επιμελητηρίων να συμμετάσχουν ως συνδεδεμένο μέλος στους κόλπους του Δικτύου. Είναι η πρώτη φορά που τα Νησιωτικά Επιμελητήρια της Βαλτικής δηλώνουν την επιθυμία να συμμετέχουν ενεργά στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο, πράγμα που υποδηλώνει την ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση των προσπαθειών και των ενεργειών του προς την κατεύθυνση της επίλυσης των νησιωτικών προβλημάτων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΕΛΙΝΝΑΙΟ: ο βιότοπος των Κάτω Φανών από το MikeTaylor
Επόμενο άρθροΦθινοπωρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ:”Ένα ταξίδι -φαντασίας- στη Βραζιλία”