Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Βράβευση μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος “Δαίδαλος”

Βράβευση μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος “Δαίδαλος”

40

Στην τελετή βράβευσης “Έργων εκπαιδευτικών και μαθητών των Τ.Ε.Ε. και Σ.Ε.Κ Βορείου Αιγαίου” στα πλαίσια του προγράμματος “Δαίδαλος” που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου παρέστη ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Σέργιος Τσίφτης. Ο κ. Τσίφτης είχε την ευκαιρία νωρίτερα να περιηγηθεί στον  χώρο έκθεσης των έργων των μαθητών των Νομών Λέσβου, Σάμου και Χίου που μετείχαν στο πρόγραμμα.

” Έμεινα εντυπωσιασμένος τόσο από την πρωτοτυπία των ιδεών των μαθητών όσο και από το γεγονός ότι οι κατασκευές τους έχουν και τοπικό χαρακτήρα αφού μπορούν να έχουν εφαρμογή στην καθημερινή ζωή των νησιών μας” υπογράμμισε στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γ.Γ,. της Περιφέρειας. Στη συνέχεια ο κ. Τσίφτης συνεχάρη τόσο τους μαθητές όσο και τους καθηγητές που μετείχαν στο πρόγραμμα επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους προσπάθειες βοηθούν στην καλλιέργεια των ιδιαίτερων κλίσεων και στην ανάδειξη ταλέντων που διαφορετικά ενδεχομένως και να μην αποκαλύπτονταν. “Το σημαντικότερο όμως” σημείωσε ο κ. Τσίφτης ” είναι ότι μέσω τέτοιων προσπαθειών οι μαθητές ασκούνται στην συλλογική προσπάθεια. Και αυτό είναι που δυστυχώς λείπει , από τους Έλληνες,. Οι Έλληνες δεν στερούνται ικανοτήτων, Εκείνο που δεν έχουν μάθει είναι να δουλεύουν συλλογικά. Όσες φορές το έκαναν τα κατάφεραν περίφημα” υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Τσίφτης.


Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Λέσβου κ. Γιάννης Γιανέλλης, ο αντιδήμαρχος Μυτιλήνης κ. Περικλής Τσερδάνης, οι Προιστάμενοι της Α/ Θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, πλήθος καθηγητών, μαθητών και γονέων.


Στην ποιότητα και την πρωτοτυπία των μαθητικών έργων αναφέρθηκε και ο Βουλευτής Λέσβου κ. Γιάννης Γιανέλλης ο οποίος τόνισε ότι η όλη προσπάθεια χρήζει περαιτέρω στήριξης από πλευράς όλων των φορέων ούτως ώστε το πρόγραμμα “Δαίδαλος”  να συνεχιστεί και να ενισχυθεί καθώς τα χρήματα που διατίθενται μέσω του προγράμματος είναι λίγα  σε σχέση με τα αποτελέσματα τα οποία μπορεί να έχει.


Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα “Δαίδαλος” υλοποιείται στα πλαίσια του Γ΄ΚΠΣ από το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας που είναι ο τελικός δικαιούχος της Πράξης σε συνεργασία με τις υπηρεσίες τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Ξεκίνησε το 2001 και ολοκληρώνεται το 2006. Μεταξύ άλλων αποσκοπεί στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων κατασκευών στα πλαίσια της μαθητικής διδασκαλίας. Οι σχολικές μονάδες κάθε Περιφέρειας υποβάλλουν τις προτάσεις τους οι καλύτερες εκ των οποίων  χρηματοδοτούνται προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες ανάπτυξής τους. Τα έργα των μαθητών εκτίθενται σε ειδικές εκδηλώσεις σε κάθε Περιφέρεια αρχικά και σε πανελλήνια κλίμακα αργότερα ενώ ακολούθως πραγματοποιούνται τελετές βράβευσης των καλύτερων εξ αυτών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο8η Συνέλευση των Νησιωτικών Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων- δελτίο τύπου ΕΟΑΕΝ
Επόμενο άρθροΟμογένεια: Το 51ο Ετήσιο Χιακό Συνέδριο στο Las Vegas