Αρχική Νέα Τοπικά “Παγώνει” το θέμα της κατεδάφισης του παλιού Τελωνείου

“Παγώνει” το θέμα της κατεδάφισης του παλιού Τελωνείου

17


“Παγώνουν” οι διαδικασίες για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του Τελωνείου και την κατεδάφιση του κτιρίου που στεγάζεται μέχρι σήμερα, με σκοπό την ανάδειξη του Κάστρου.


 Σε eρώτηση που υπέβαλε για το παραπάνω θέμα η βουλευτής Νομού Χίου Ελπίδα Τσουρή στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι με έγγραφό της, η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου από τα τέλη Ιανουαρίου του 2004 παραχωρούσε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου το κτίριο του Τελωνείου, ώστε να προχωρήσει  στην κατεδάφισή του, με σκοπό την ανάδειξη του Φρουρίου. Στο τέλος Ιουνίου του 2004, η ίδια υπηρεσία ανακάλεσε την δικαιοδοσία που έδωσε στη Νομαρχία να κατεδαφίσει το κτίριο, με την αιτιολογία ότι θα πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του Τελωνείου.


Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου, η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου έχει ζητήσει από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Χίου να “απόσχει επί του παρόντος, από κάθε ενέργεια επί των παραχωρηθέντων κατά χρήση δημοσίων ακινήτων, που θα απέβλεπε στην υλοποίηση του σκοπού της παραχώρησης”, καταλήγει το δελτίο τύπου από το γραφείο της κας Τσουρή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο8η Συνέλευση των Νησιωτικών Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων- δελτίο τύπου ΕΟΑΕΝ
Επόμενο άρθροΟμογένεια: Το 51ο Ετήσιο Χιακό Συνέδριο στο Las Vegas