Αρχική Νέα Τοπικά Εγκριση οριστικής μελέτης λιμανιού Μεστών

Εγκριση οριστικής μελέτης λιμανιού Μεστών

8

 Στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: “Μελέτη βελτίωσης λιμενικών εγκαταστάσεων Μεστών” εγκρίθηκε η οριστική μελέτη, λήφθηκαν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις και συντάχθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000,00 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., αναθεώρησης κ.λ.π.).
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, τα Τεύχη Δημοπράτησης ελέγχθηκαν και θεωρήθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου και έχουν σταλεί στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π./Ο.Α.Λ.Α.Α προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης του έργου και η έγκριση δημοπράτησής του.
Κύριος σκοπός των έργων βελτίωσης και ανάπτυξης του λιμένα Μεστών είναι να καταστεί συμπληρωματικός, προς τον κεντρικό λιμένα Χίου. Αναμένεται να εξυπηρετήσει την εμπορική κίνηση που πραγματοποιείται με μικρά φορτηγά πλοία και να προσελκύσει πρόσθετη κίνηση επιβατών και ΙΧ οχημάτων που πραγματοποιείται με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία.
Σκοπός του εν λόγω έργου είναι να προσφέρει:
1. σύγχρονες λιμενικές εξυπηρετήσεις στα Ε/Γ-Ο/Γ και Φ/Γ πλοία
2. απρόσκοπτη οδική πρόσβαση σε μεταφορικά μέσα και επιβάτες
3. οργάνωση του χερσαίου χώρου, για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες, αλλά και στις απαιτήσεις επόμενων δεκαετιών, τόσο στον επιβατικό, όσο και στον εμπορικό λιμένα
4. σύγχρονο εξοπλισμό στον εμπορικό αλλά και στον επιβατικό λιμένα
Αποτέλεσμα θα είναι να αναπτυχθούν πληρέστερα και οργανωμένα και οι δύο χαρακτήρες του, παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες της περιοχής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Διαδρομές”, το νέο βιβλίο του πρέσβη επί τιμή Β. Θεοδωρόπουλου
Επόμενο άρθροΑ’ τοπική κατηγορία: Αλώβητη η Φάρκαινα