Αρχική Νέα Οικονομία Πάνω από 61 λεπτά το λίτρο του πετρελαίου θέρμανσης

Πάνω από 61 λεπτά το λίτρο του πετρελαίου θέρμανσης

9

 Με 61,5 λεπτά τιμή… εκκίνησης πωλείται το λίτρο θέρμανσης στο νησί που από το Σάββατο διατίθεται στους καταναλωτές, ενώ στην Αθήνα εκτιμείται ότι η τιμή θα κυμανθεί από 55- 60 λεπτά.
Η φετινή τιμή είναι ακριβότερη κατά 20% – 30% έναντι της αντίστοιχης περυσινής και οφείλεται στο ράλι των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που τους προγηούμενους μήνες άγγιξαν επίπεδα-ρεκόρ, παρόλα αυτά η Κυβέρνηση δεν προχώρησε στην εφαρμογή του επιδόματος ώστε να ελαφρυνθούν τα νοικοκυριά παρόλο που αρχικά το εξήγγειλε.Υπολογίζεται ότι μία οικογένεια που ξόδεψε πέρυσι 200 ευρώ για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, φέτος θα επιβαρυνθεί κατά 50 ευρώ τουλάχιστον.
Εκτός όμως από τις τιμές που “καίνε”, οι καταναλωτές έχουν να αντιμετωπίσουν και τον πονοκέφαλο του ΑΦΜ. Η αναγραφή του ΑΦΜ του αγοραστή (ιδιοκτήτη ακινήτου ή διαχειριστή πολυκατοικίας) στις αποδείξεις πώλησης είναι πλέον υποχρεωτική, όπως και η έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης τόσο για πρατηριούχους όσο και εμπόρους καυσίμων.
Σε περίπτωση που κάποιος διαχειριστής αρνηθεί να δώσει τον AΦM του από φόβο μήπως αυτός χρησιμοποιηθεί για έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, τότε μπορεί να οριστεί εκπρόσωπος από την πολυκατοικία ή να αναλάβει τη διαχείριση ιδιωτική εταιρεία που σημαίνει πρόσθετο κόστος για όλους τους ενοίκους.
 Aν πάντως η αγορά πραγματοποιείται από φοιτητές, αλλοδαπούς κ.λπ. που δεν έχουν AΦM, στην απόδειξη θα αναγράφεται ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητάς τους ή άλλου ισοδύναμου εγγράφου (διαβατηρίου κ.λπ.).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Διαδρομές”, το νέο βιβλίο του πρέσβη επί τιμή Β. Θεοδωρόπουλου
Επόμενο άρθροΑ’ τοπική κατηγορία: Αλώβητη η Φάρκαινα