Αρχική Νέα Τοπικά Οινούσσες: Ελεγχοι για τη γρίπη των πτηνών σε νεκρές γαλοπούλες

Οινούσσες: Ελεγχοι για τη γρίπη των πτηνών σε νεκρές γαλοπούλες

9

 
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του κινδύνου εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών όπου σε συνεργασία και με το Κυνηγετικό Σύλλογο Χίου ελέγχουν κάθε καταγγελία για άρρωστο ή νεκρό ζώο.
Έτσι την περασμένη Παρασκευή συνεργείο της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με σκάφος του λιμενικού σώματος πήγαν στις Οινούσσες από όπου και παρέλαβαν νεκρές γαλοπούλες από κοτέτσι ιδιώτη.
Την είδηση αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.
Σε επικοινωνία με το Νομάρχη Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδης μας τόνισε ότι για προληπτικούς λόγους, πράγματι κτηνίατροι έλεγξαν κοτέτσι στις Οινούσσες και παρέλαβαν τα νεκρά πτηνά τα οποία απέστειλαν για εργαστηριακό έλεγχο στην Αθήνα όπου σήμερα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 5 γαλοπούλες που ήταν νεκρές, από ένα σύνολο 30 πτηνών. Μάλιστα το συνεργείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προχώρησε και στο σφάξιμο μιας ακόμα για να σταλούν και αυτής τα εντόσθια για εργαστηριακό έλεγχο, ενώ το κοτέτσι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα έχει τεθεί σε καραντίνα.
Εξάλλου απεστάλη και ένας ερωδιός που βρέθηκε νεκρός στη βόρεια Χίο, που μάλλον όμως κτυπηθεί από κυνηγό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Διαδρομές”, το νέο βιβλίο του πρέσβη επί τιμή Β. Θεοδωρόπουλου
Επόμενο άρθροΑ’ τοπική κατηγορία: Αλώβητη η Φάρκαινα