Αρχική Πολιτισμός Παραμένει αβοήθητη η Βιβλιοθήκη “Α. ΚΟΡΑΗΣ”

Παραμένει αβοήθητη η Βιβλιοθήκη “Α. ΚΟΡΑΗΣ”

11

 
Σοβαρότατα είναι πλέον τα προβλήματα στη λειτουργία της Βιβλιοθήκης “Α. ΚΟΡΑΗΣ αφού και μετά το τέλος του καλοκαιριού παραμένουν τα κενά λόγω έλλειψης προσωπικού, αφού τα συναρμόδια υπουργεία προφανώς συνεχίζουν τις θερινές τους διακοπές.
Το θέμα απασχόλησε σε πρόσφατη συνεδρίαση το Σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης, όπου και επισημάνθηκαν τα σοβαρά κενά που υπάρχουν και που δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του πνευματικού μας ιδρύματος.
Παρά την προσπάθεια που έγινε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου με τη σύσκεψη στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με τη δέσμευση του Νομάρχη για πρόσληψη δύο ατόμων, εντούτοις η έγκριση των δαπανών έχει μπλοκάρει στο υπουργείο Οικονομικών που προφανώς δεν κρίνει σημαντικό το θέμα.
Παράλληλα παρά τις διαβεβαιώσεις της Προϊσταμένης κας Μυτιληναίου της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας, εντούτοις δεν έχει προχωρήσει η πρόσληψη προσωπικού.
Ακόμα και η μετάταξη υπαλλήλου του Δήμου Χίου στην οποία συμφωνούν όλοι οι φορείς έχει “κολλήσει” στο υπουργείο Παιδείας, που θέτει θέμα νομοθετικού κενού για το αν μπορεί να γίνει μετάταξη δημοτικού υπαλλήλου σε φορέα του δημοσίου.
Ο Σύλλογος Φίλων όπως και το προσωπικό στη Βιβλιοθήκη γνωρίζει πολύ καλά ότι χωρίς την άμεση πρόσληψη βιβλιοθηκονόμου αλλά και οικονομικού υπεύθυνου, σε λίγο καιρό η βιβλιοθήκη δεν θα μπορεί να πράξει ούτε τα δέοντα.
Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί φέρει μεγάλες ευθύνες η Κυβέρνηση που επιτέλους πρέπει να υλοποιήσει τα αιτήματα των τοπικών φορέων έτσι ώστε να βγει από το σημερινό αδιέξοδο η βιβλιοθήκη “Α. ΚΟΡΑΗΣ”.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Διαδρομές”, το νέο βιβλίο του πρέσβη επί τιμή Β. Θεοδωρόπουλου
Επόμενο άρθροΑ’ τοπική κατηγορία: Αλώβητη η Φάρκαινα