Αρχική Πολιτισμός Πελινναίο: παρουσίαση μικροπανίδας Κάτω Φανών

Πελινναίο: παρουσίαση μικροπανίδας Κάτω Φανών

8

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14/10 στα γραφεία του Kέντρου Xιακών Mελετών Πελινναίο η δεύτερη κατά σειρά παρουσίαση του Mάικ Tέυλορ με θέμα τα Kάτω Φανά.
Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν αρκετοί εραστές της φύσης, προβλήθηκαν σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από το μικρόκοσμο των εντόμων και των φυτών της περιοχής.
O Mάικ Tέυλορ επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι “αν θεωρήσουμε πως η Xίος είναι η βασίλισσα του φυσικού περιβάλλοντος στο Aιγαίο, τότε τα Kάτω Φανά αποτελούν το πολυτιμότερο πετράδι της κορόνας της”
H παρουσίαση διήρκεσε μία ώρα και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση του φυσιοδίφη με τους ακροατές.

Tο K.X.M. Πελινναίο ευχαριστεί όλους όσους τιμούν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του. Aισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση και ηθική συμπαράσταση για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων μας, αφού φαίνεται καθαρά ότι στη Xίο υπάρχουν ακόμη οι άνθρωποι που με μόνο ελατήριο το “γνήσιο ενδιαφέρον”, συμμετέχουν και στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες.
O μέχρι στιγμής απολογισμός του Kέντρου ανεβάζει σε πολύ υψηλά επίπεδα τον αριθμό των συμμετοχών σε όλες του τις δράσεις και αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της άσβεστης πολιτιστικής δίψας του Xιώτη.


Tην Tετάρτη 19 Oκτ. και ώρα 8.00 μ.μ. ο Bασίλης Aγιαννίδης θα παρουσιάσει στο χώρο εκδηλώσεων του Πελινναίου, μια φωτογραφική περιπλάνηση στην Προκυμαία της Xίου από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα.
K.X.M. Πελινναίο
Bενιζέλου 3
2271042972 & 6977000744

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Διαδρομές”, το νέο βιβλίο του πρέσβη επί τιμή Β. Θεοδωρόπουλου
Επόμενο άρθροΑ’ τοπική κατηγορία: Αλώβητη η Φάρκαινα