Αρχική Νέα Τοπικά Πανευρωπαϊκό επίκεντρο της νόσου των πτηνών στις… Οινούσσες

Πανευρωπαϊκό επίκεντρο της νόσου των πτηνών στις… Οινούσσες

25

 
Θετικό στη γρίπη των πτηνών βρέθηκε το δείγμα σε μία από τις νεκρές γαλοπούλες που ελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στις Οινούσσες.
Σήμερα με την πρωϊνή πτήση της Ο.Α. έφθασε στη Χίο και αμέσως έφυγε για τις Οινούσσες κλιμάκιο του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων.
Αργά χθες το απόγευμα ενημερώθηκε ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης για το θετικό του δείγματος. Εξάλλου από χθες το πρωί βρίσκεται στις Οινούσσες συνεργείο με επικεφαλής των προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης Γιάννη Καρύδα. Εκεί πήραν δείγματα αίματος από ζωντανά πτηνά έτσι ώστε να σταλούν στο κτηνιατρικό εργαστήρι της Θεσσαλονίκης και παράλληλα να παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση της υγείας των λοιπών πτηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κοτέτσι στο οποίο βρέθηκαν οι 5 νεκρές γαλοπούλες, ανήκει στον κ. Δημήτρη Κομνηνάρη ο οποίος και είναι ψάλτης στην εκκλησιά.
Διατηρεί όπως σχεδόν όλοι οι κάτοικοι των Οινουσσών κοτέτσι και εκτρέφει περί τις 30 ακόμα γαλοπούλες. Το κοτέτσι βρίσκεται αρκετά έξω από το χωριό, περί τα 15 λεπτά, και βρίσκεται απέναντι από τις τουρκικές ακτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεκρές γαλοπούλες δεν ήταν σε κλειστό χώρο αλλά ήταν ελευθέρας βοσκής, κάτι που φαίνεται να απασχολεί την Κτηνιατρική υπηρεσία Χίου.
Το σημαντικό επίσης είναι ότι ο συγκεκριμένος συνταξιούχος ναυτικός είχε χάσει και πέρυσι περί τις 30 γαλοπούλες, χωρίς όμως να δοθεί σημασία από το τι νόσησαν.
Από την Παρασκευή το κοτέτσι έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ υπάρχει αγωνία από τους κατοίκους των Οινουσσών για το ποια μέτρα προφύλαξης πρέπει να πάρουν τόσο οι ίδιοι, όσο και τα πτηνά που έχουν στα κοτέτσιά τους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔελτίο καιρού για τα… επόμενα 100 χρόνια, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΜάθετε Μπριτζ…τώρα και στη Χίο