Αρχική Νέα Τοπικά ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ θυμίζουν ότι εκτός από τον ιό των...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ θυμίζουν ότι εκτός από τον ιό των πτηνών υπάρχει και ο υδράργυρος- διήμερο εκδηλώσεων

12


 ΦΘΗΝΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΜΑΣ!
Οι βρύσες των σπιτιών μας συνεχίζουν να βγάζουν τρεις φορές περισσότερο υδράργυρο απ΄ ότι  επιτρέπεται. Γνωρίζουμε πια όλοι πολύ καλά ότι το νερό με υδράργυρο είναι βλαβερό ακόμα και για λάντζα, μαγείρεμα, μπάνιο, πότισμα, πράγμα που δεν επιτρέπει άλλο εφησυχασμό.
Παράλληλα, πληρώνουμε πανάκριβα το “ειδικό τέλος” στους λογαριασμούς και πλουτίζουμε τις εταιρίες εμφιαλωμένων νερών.
 Αυτοί που χρόνια τώρα εναλλάσσονται  στις θέσεις εξουσίας  είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για τη σημερινή κατάσταση και πλέον ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. Δεν μας πείθουν πια και πρέπει να καταλάβουν ότι η τυφλή πίστη στις “άοκνες προσπάθειες” που καταβάλουν για να προσφέρουν ποιοτικό νερό στους πολίτες, αποτελεί παρελθόν.
Επειδή το νερό και η δημόσια υγεία δεν προσφέρονται για παιχνίδια, οφείλουμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να πιέσουμε για άμεση λύση που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες μας και θα λύνει μια και καλή το πρόβλημα του νερού.

Τώρα είναι η ώρα που όλοι-ες πρέπει να συζητήσουμε και να αντιδράσουμε γιατί δεν μπορούμε πια να ζούμε με την αγωνία για το νερό που χρησιμοποιούμε εμείς και τα παιδιά μας.  Εξάλλου, το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια και  η αξιοπρέπειά μας δεν δέχεται άλλη κοροϊδία και την αθλιότητα του μπιτονιού.


Αφιερώνουμε το διήμερο 22 & 23 Οκτώβρη στο ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ 
Το Σάββατο 22-10 διασκεδάζουμε-διαμαρτυρόμαστε παίζοντας “Κορακαρομονόπολη” στις 12.30 μμ στη Πλατεία Βουνακίου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7μ.μ ενημερωνόμαστε και συζητάμε για το νερό και τον Υδράργυρο στο Εργατικό Κέντρο Χίου.
 Κεντρικός ομιλητής: Νίκος Κατσαρός, Διευθυντής Κέντρου Ερευνών “Δημόκριτος”.
Στην εκδήλωση θα παρέμβουν ο Δημήτρης Τσούχλης και ο Γιάννης Μακριδάκης.
Την Κυριακή 23-10  ανεβαίνουμε στον Κορακάρη και διεκδικούμε το δικαίωμα στη ΖΩΗ ! Τόπος συνάντησης Λολόδεντρα ώρα:11.30πμ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔελτίο καιρού για τα… επόμενα 100 χρόνια, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΜάθετε Μπριτζ…τώρα και στη Χίο