Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Προγράμματα Αγωγής Υγείας σε δημοτικά- νηπιαγωγεία

Προγράμματα Αγωγής Υγείας σε δημοτικά- νηπιαγωγεία

9

 Με ημερολόγιο, φυλλάδιο και αφίσες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνόδευσε τις δράσεις στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που είχε κατά την περσινή περίοδο ως θέμα “Κυκλοφορώ” και “Εγώ, εσύ, εμείς”.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή 32 εκπαιδευτικών και 500 περίπου μαθητών, σημειώνει η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Εφη Τσιροπινά.
Στο “Κυκλοφορώ” πήραν μέρος σ’ αυτό το ελκυστικό ταξίδι 18 νηπιαγωγοί και δάσκαλοι μαζί με τους 230 μαθητές τους.
“Κυκλοφορώντας οι μαθητές συνεργάστηκαν, εξοικειώθηκαν με ποικίλες καταστάσεις, διαμόρφωσαν αξίες και στάσεις ζωής”, σημειώνει η κα Τσιροπινά στον πρόλογο του σχετικού ημερολογίου.
Παράλληλα μέσα από αυτή την εργασία αυξάνουν οι υποχρεώσεις καταρχήν των γονιών που είτε κυκλοφορώντας ως εποχούμενοι είτε ως πεζή θα πρέπει να μην διαψεύσουν τα παιδιά, να τους δείξουν ότι αυτά που έμαθαν δεν εφαρμόζονται μόνο στο… εργαστήριο, αλλά και από όλους τους ευσυνείδητους πολίτες.
Ο κάθε μήνας συνοδεύεται και απλό ένα ξεχωριστό θέμα που αφορά τη συμπεριφορά του οδηγού ή του πεζού, αλλά και με σκίτσα όπου μεταφέρεται στην ουσία ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.
Στη σχετική αφίσα τα σήματα κυκλοφορίας συνοδεύονται με μικρές λεζάντες που εύκολα γίνονται κατανοητές από το παιδί για το τι πρέπει να κάνει.
Για παράδειγμα δείχνοντας ένα μικρό πάνω στο ποδήλατο, τον μαθαίνει πως πρέπει να δείχνει με το χέρι του που σκοπεύει να στρίψει και όχι να το κάνει αυτό απότομα.


Εγώ, εσύ, εμείς
Με μια κινέζικη παροιμία που δείχνει την αξία της υγείας ξεκινά το φυλλάδιο για το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας “Εγώ, εσύ, εμείς”. Η αξία της συντροφιάς, της συνεργασίας, της ασφάλειας, της προσπάθειας, της αγάπης είναι μερικά από τα μηνύματα που περνά η όμορφη αφισούλα των παιδιών.
Στο δε φυλλάδιο καταγράφονται οι εργασίες των παιδιών από τα 10 σχολεία που πήραν μέρος με ένα σύνολο 212 μαθητών!
Από τις πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές όμως που πραγματοποιήθηκαν στο πρόγραμμα, εμείς θα ολοκληρώσουμε αυτή τη σύντομη παρουσίαση με την εργασία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου που έχει ως θέμα την υγιεινή διατροφή και με ορισμένα…  συνθήματα όπου τονίζονται βασικοί κανόνες υγιεινής διατροφής.
– Για να ζούμε καλά πρέπει να τρώμε σωστά!
– Σαλατίτσες και φρουτάκια κάνουμε γερά κορμάκια
– Το πρωί όταν ξυπνάς, πρωινό καλό να φας
– Φτιάξαμε και κουλουράκια με τα δικά μας τα χεράκια
– Τώρα πια μόνο φρουτάκια! Έξω πίτσες πατατάκια!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε.: Εργασίες του 5ου Φόρουμ
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτικό Πρόγραμμα”Πάμε μια βόλτα στο Μουσείο!!!” Φυσικών Επιστημών: