Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις Δημήτρης Κομνηνάρης- Οινούσσες: έκανα το καθήκον μου ενημερώνοντας για τη γαλοπούλα

Δημήτρης Κομνηνάρης- Οινούσσες: έκανα το καθήκον μου ενημερώνοντας για τη γαλοπούλα

19

 

Δημήτρης Κομνηνάρης: τα λυπάμαι τα ζώα μου

Το παράπονό του ότι δεν ενημερώθηκε από επίσημο φορέα και έμαθε τη σχετική είδηση για τον εντοπισμό του ιού των πτηνών στα δείγματα που πήραν από το κοτέτσι του σημειώνει ο συνταξιούχος ναυτικός Δημήτρης Κομνηνάρης. Παράλληλα σημειώνει ότι είχε τέτοια άγνοια που την ώρα που οι υπάλληλοι της Νομαρχίας πήγαν στο κοτέτσι του ντυμένοι με ειδικές στολές ο ίδιος έπιανα τις νεκρές γαλοπούλες με γυμνά χέρια.Ερ:.Κύριε Κομνηνάρη εντοπίσατε το πρόβλημα με τις γαλοπούλες την περασμένη Παρασκευή και ειδοποιήσατε το κτηνιατρείο;
            Απ:.Ναι, αλλά πριν έρθει το κλιμάκιο είδα την κατάσταση των πουλιών και ανησύχησα. Στην αρχή βρήκα τρία πουλιά νεκρά τα οποία όμως ήταν φαγωμένα και δεν έδωσα και πολύ σημασία. Την επόμένη βρήκα άλλα δύο πουλιά που ήταν μεν ζωντανά αλλά πεσμένα κάτω. Αμέσως ειδοποίησα το υγειονομείο, ήρθαν πήραν δείγματα και τα έστειλαν στην Αθήνα οπότε μας είπαν να περιμένουμε.
Ερ.: Σήμερα ήρθαν πάλι ανησυχήσατε;
Απ.: Φοβηθήκαμε πάρα πολύ γιατί έχουμε παιδιά, εγγόνια, και τώρα που μιλώ είμαι αναστατωμένος. Εν πάση περιπτώσει. Εγώ δεν είμαι κτηνοτρόφος. Είμαι συνταξιούχος ναυτικός, έχω τα παιδιά μου, τις βάρκες μου, θα πάω στο ψάρεμά μου έχω και τα πουλάκια μου με τα οποία περνώ την ώρα μου, να πάρω πέντε αυγά από τις κότες μου και να φέρω στα παιδιά μου. Εγώ δεν έχω πουλήσει πουλιά που λένε και ότι είμαι πτηνοτρόφος, έτσι είναι οι πτηνοτρόφοι με 5 και 10 πουλιά;
Ερ.: Πόσα πουλερικά είχαν το πρόβλημα
Απ.: Έξω ήταν 18 και ψόφησαν γύρω στα 12 πουλιά
Ερ.: Ακούσατε ότι πρέπει εσείς και η σύζυγός σας να βρίσκεστε σε ιατρική παρακολούθηση, σας πανικοβάλλει το γεγονός;
Απ.: Κοιτάξτε, εγώ έκανα το καθήκον μου. Βέβαια και φοβούμαι, Τρέμω γιατί έχω οικογένειες.
Ερ.: Τώρα θα συνεχίσετε να έχετε πουλερικά;
Απ.: Ούτε απέξω να το δω από το φόβο μου! Τα λυπούμαι όμως βρε, τα λυπούμαι!
Ερ.: Οι συγχωριανοί σας τι λένε;
Απ.: Οι συγχωριανοί μου είναι πιο πολύ φοβισμένοι από εμένα. Τι να πει ο κόσμος, τι θα πούνε οι άνθρωποι; είναι μικροί δουλειά; φοβούμαστε.
Ερ.: Κύριε Δημήτρη πιστεύετε ότι οφείλεται σε αποδημητικά πουλιά;
Απ.: Από τι άλλο να είναι κόρη μου, από τι άλλο; ο Κάμπος (Οινουσσών) είναι καθαρός δεν έχει τίποτα. Μόνο κάτι πρόβατα έχει εκεί κάτω και πάνω μαζί τους τα γαλόπουλα. Δεν τα περίμενα αυτά τα πράγματα, δεν τα περίμενα.


Συνέντευξη στην Αγγελική Χατζηδημητρίου, αναδημοσίευση από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ (19/10/05)

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Κομνηνάρης (του Νίκου Μαραγκέλη)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε.: Εργασίες του 5ου Φόρουμ
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτικό Πρόγραμμα”Πάμε μια βόλτα στο Μουσείο!!!” Φυσικών Επιστημών: