Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση Νομάρχη για το αίτημα προς Δικηγορικό Σύλλογο να συμμετέχουν στην εκδίκαση...

Ανακοίνωση Νομάρχη για το αίτημα προς Δικηγορικό Σύλλογο να συμμετέχουν στην εκδίκαση του θέματος απαλλοτρίωσης αεροδρομίου

9

 Να παραβλέψουν την αποχή τους και να συμμετάσχουν στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης καθορισμού τιμών απαλλοτρίωσης για το έργο της προς βορρά επέκτασης του αεροδρομίου, ζητά από τους δικηγόρους της Χίου ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Μάλιστα εμμέσως στο τέλος της ανακοίνωσης του κ. Νομάρχη αφήνονται αιχμές για ευθύνες στο Δικηγορικού Συλλόγου για τη νέα καθυστέρηση, αφού όπως αναφέρει δύο φορές μέχρι τώρα και για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους έχει αναβληθεί η υπόθεση.
Αναλυτικά το έγγραφο Νομάρχη Χίου έχει ως εξής:
“Για τις 19/10/2005 έχει από μηνών προσδιοριστεί η εκδίκαση από το Πρωτοδικείο Χίου για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας απαλλοτρίωσης για το έργο της προς Βορρά επέκτασης του Αεροδρομίου Χίου.
Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει ήδη αναβληθεί 2 φορές, το Φεβρουάριο του 2005 μετά από αίτημα των ιδιοκτητών απαλλοτριούμενων εκτάσεων και τον Ιούνιο του 2005 λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.
Με τη συνεχιζόμενη αποχή των Δικηγόρων της Χίου, είναι ορατός ο κίνδυνος νέας αναβολής με ότι αυτή συνεπάγεται για το έργο της επέκτασης του Αεροδρομίου. Γι’ αυτό το λόγο, με αίσθημα ευθύνης, ζήτησα από το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, να επιτρέψει την κατ’ εξαίρεση παρουσία δικηγόρων στην εκδίκαση της υπόθεσης. Αυτή μου η πρόσκληση, που απευθυνόταν στο συνδικαλιστικό όργανο των συμπατριωτών μας δικηγόρων, προφανώς δεν είχε κανένα χαρακτήρα ¨σπασίματος της απόχης” στην οποία, άλλωστε είμαστε αλληλέγγυοι.
Δυστυχώς η πρότασή μου αυτή, παρά την προφανή σημασία για το μεγάλο έργο του Νομού, δεν έγινε αποδεκτή.
Θεωρώ απαραίτητο να είναι ενήμεροι οι συμπολίτες μας σχετικά με όλες τις εξελίξεις καθώς και τις επιπτώσεις τους, με όρους καθυστέρησης, στο μεγάλο αυτό έργο. Είναι σαφές ότι όλοι, ο καθένας με βάση το ρόλο του, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


Νομάρχης Χίου
Πολύδωρος Λαμπρινούδης”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε.: Εργασίες του 5ου Φόρουμ
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτικό Πρόγραμμα”Πάμε μια βόλτα στο Μουσείο!!!” Φυσικών Επιστημών: