Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Δημάρχου Τσεσμέ για τους λόγους (υγείας) που απουσίαζε από τα “Θεοδωράκεια”

Επιστολή Δημάρχου Τσεσμέ για τους λόγους (υγείας) που απουσίαζε από τα “Θεοδωράκεια”

7

 Προσωπικά πήρε ο Δήμαρχος του Τσεσμέ κ. Φαϊκ Τουτουντζούογλου τα σχόλια από τοπική εφημερίδα ότι δεν ήταν λόγοι υγείας που τον έκαναν να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις “Θεοδωράκεια” τόσο στον Τσεσμέ όσο και στη Χίο, αλλά απουσίαζε σκόπιμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχόλιο που μάλλον ήταν στα πλαίσια να θιχτεί το κύρος του Δημάρχου Χίου σχετικά με τις εκδηλώσεις, ελήφθη ως προσπάθεια “αξιολύπητων φανατικών… να εμποδίσουν το πλησίασμα των λαών” μας!
Έτσι με συνοδεία της γνωμάτευσης του γιατρού και σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας της Σμύρνης YENI ASIR (24 Αυγούστου) όπως και έστειλε την ακόλουθη επιστολή στο Δήμαρχο Χίου Μάρκο Μεννή (Η μετάφραση έγινε από το Δήμο Χίου):


“Αγαπητέ Δήμαρχε,
Στις 7-8 Σεπτεμβρίου 2005, στις εκδηλώσεις “Ημέρες Ειρήνης και Φιλίας Τσεσμέ Χίου”, που μαζί πραγματοποιήσαμε στον Τσεσμέ και Χίο, με λύπη έμαθα ότι στον ελληνικό τυπο δημοσιεύθηκε ότι η απουσία μου από τις εκδηλώσεις, οφειλόταν στη διαμαρτυρία μου στις Ελληνο-τουρκικές σχέσεις.
Οπως και σεις από κοντά γνωρίζετε από τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, με την ψυχή μας εργαζόμαστε να αναπτύξουμε περισσότερο τις καλές ιστορικές σχέσεις μεταξύ των λαών της Τουρκίας και Ελλάδας.
Γνωρίζω ότι αυτές οι πληροφορίες διαδίδονται από άτομα με κακή πρόθεση και προσπαθούν να εμποδίσουν αυτές τις προσπάθειές μας. Αυτοί οι αξιολύποητοι φανατικοί της δικής μας και δικής σας χώρας, που έμειναν πίσω από την εποχή μας πρέπει να γνωρίζουν καλά, ότι δεν θα καταφέρουν να εμποδίσουν το πλησίασμα των λαών, που αιώνες έζησαν μαζί.
Αξιότιμε Δήμαρχε,
Αυτες οι απρέπειες δεν είναι δυνατόν να μας απογοητεύσουν. Αντιθέτως θα μας δυναμώσουν. Εμείς θα συνεχίσουμε το δρόμο μας. Σ’ αυτό το θέμα αναλογεί στον καθένα μας με μεγάλη αγάπη, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Θέλω να είστε σίγουροι γι’ αυτό.
Μαζί με το γράμμα μου, σας στε΄λνω τη γνωμάτευση του γιατρού και δημοσιεύμα εφημερ΄διας σχετικά με την αδιαθεσία μου.
Πιστεύω με την καρδιά μου, ότι θα δώσετε την κατάλληλη απάντηση, σ’ αυτούς που έγραψαν αυτή την πληροφορία.


Φαϊκ Τουτουντζούογλου
Δήμαρχος Τσεσμέ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρος ιδιωτικοποίηση των ανθρώπινων γονιδίων, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΚαι νέος ισχυρός σεισμός στη Χίο στις 00.40 ξημερώματα Παρασκευής