Αρχική Νέα Τοπικά Καθησυχαστικό το Βρετανικό Εργαστήριο για το ύποπτο δείγμα γαλοπούλας

Καθησυχαστικό το Βρετανικό Εργαστήριο για το ύποπτο δείγμα γαλοπούλας

5

 Όλος ο θόρυβος για το τίποτα, φαίνεται να είναι η υπόθεση της “γριπιασμένης γαλοπούλας” Οινουσσών, και ενώ παραμένει η απαγόρευση εξαγωγής των πτηνοτροφικών προϊόντων από το νομό.
Με δελτίο τύπου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε γνωστό ότι “το Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς του Weybridge της Βρετανίας για τη Γρίπη των Πτηνών γνωστοποίησε σήμερα στο Εθνικό Ινστιτούτο Αναφοράς της χώρας μας ότι τα δείγματα παθολογικού υλικού από γαλοπούλα της ύποπτης οικόσιτης εκτροφής, των Οινουσσών, που ελήφθησαν στις 17/10, στάλθηκαν και έφτασαν στις 19-10-05, βρέθηκαν αρνητικά για Γρίπη των Πουλερικών (Η5), με την ταχεία μέθοδο RT-PCR. Η εξέταση για απομόνωση του ιού βρίσκεται σε εξέλιξη και τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται να γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες”.
Η ιλαροτραγωδία όμως με τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το “χαμένο πουλί” προκάλεσε την άμεση επέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρη Λινού. Συγκεκριμένα έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστική έρευνα από την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης για να βρεθεί επιτέλους τι έγινε το δείγμα της ύποπτης για γρίπη των πουλερικών γαλοπούλας, το οποίο φέρεται να έχει χαθεί.
Εν τω μεταξύ 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν την άμεση ενημέρωση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρος ιδιωτικοποίηση των ανθρώπινων γονιδίων, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΚαι νέος ισχυρός σεισμός στη Χίο στις 00.40 ξημερώματα Παρασκευής