Αρχική Νέα Τοπικά Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων από την Ε.Ε. σε Χίο- Οινούσσες

Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων από την Ε.Ε. σε Χίο- Οινούσσες

5

 
Δίωρη σύσκεψη στην Κτηνιατρική Διεύθυνση Χίου και επίσκεψη στις Οινούσσες πραγματοποίησε χθες το κλιμάκιο με τους 3 ειδικούς εμπειρογνώμονες που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ελέγξει το θέμα της ύποπτης γαλοπούλας.
Οι κ.κ. Βερόβερεν, Γουτς και η κα Φανή Ιωάννου ενημερώθηκαν για όλο το φάκελο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Χίου για το πως δηλαδή λειτούργησε από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε από τον κ. Δημήτρη Κομνηνάρη ότι το κοτέτσι του αντιμετωπίζει πρόβλημα και πήρε δείγματα από τις γαλοπούλες μέχρι και χθες.
Κατά την έξοδό τους από την Κτηνιατρική Διεύθυνση ο κ. Βερόβερεν ως επικεφαλής της επιτροπής δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε σχόλια αλλά πρώτα θα κάνουν την αναφορά τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στην ερώτηση αν ήρθαν προσκεκλημένοι της Ελληνικής Κυβέρνησης ή με εντολή της ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσαν ότι τους έστειλε η Ε.Ε.. Σε αντίστοιχο ερώτημα που τους υποβλήθηκε στις Οινούσσες τόνισαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το περιστατικό μιας και είναι το πρώτο που εντοπίστηκε στην Ε.Ε.. Σημείωσε εξάλλου ότι στις Οινούσσες δεν πήραν κάποια νέα δείγματα και πως ήλεγξαν αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.
Ο κ. Βερόβερεν δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα με το περιβόητο δείγμα, ενώ σε ερώτηση προς τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης Χίου κ. Γιάννη Καρύδα για το αν υπάρχουν ευθύνες στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής για το θέμα του μπερδέματος με τα δείγματα σημείωσε ότι ο ίδιος έκανε τη δουλειά του και παρέπεμψε στον εκπρόσωπο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που επίσης συνόδευε την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια για επίσκεψη Τσίφτη σε Οινούσσες
Επόμενο άρθροΔιήμερο εκδηλώσεων για το νερό, από τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ