Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή: αδιαφορία Κυβέρνησης στα αιτήματα του αθλητικού συλλόγου ΑΜΕΑ “Ιωνες”

Ελπίδα Τσουρή: αδιαφορία Κυβέρνησης στα αιτήματα του αθλητικού συλλόγου ΑΜΕΑ “Ιωνες”

5

 “Θλιβερή καθημερινότητα έχουν γίνει τα φαινόμενα της κυβερνητικής αδιαφορίας για τα Άτομα με Αναπηρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο τα ίδια, όσο και οι οικογένειές τους”, τονίζει με δελτίο τύπου η βουλευτής Ελπίδα Τσουρή με αφορμή την απάντηση που έλαβε σχετικά με το άιτημα χρηματοδότησης του αθλητικού σωματέιου ΑΜΕΑ “Ιωνες”.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση:
“Κανένας σχεδιασμός, απουσία οποιασδήποτε παρέμβασης, πενιχρές έως μηδενικές επιχορηγήσεις των Συλλόγων, ελλείψεις σε οχήματα μεταφοράς τους και όλα αυτά, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για στήριξη της ευπαθούς αυτής κοινωνικής ομάδας, για ισότιμη, ανά την Ελλάδα, κατανομή των οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα αλλεπάλληλα έγγραφα αιτήματα των ενδιαφερόμενων Συλλόγων στα αρμόδια Υπουργεία.

Νωπό είναι ακόμη, το πρόσφατο παράδειγμα του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ “Ίωνες”, το οποίο λόγω έλλειψης κρατικής οικονομικής στήριξης και παρά τις αθλητικές διακρίσεις που σημείωσαν μέλη του, κινδυνεύει να αναστείλει τις δραστηριότητες του στο τέλος Οκτώβρη.


Σε Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Νομού Χίου Ελπίδα Τσουρή για το σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τη διασφάλιση της λειτουργίας του παραπάνω Σωματείου, αλλά και τη γενικότερη πρόθεση της κυβέρνησης για την οικονομική ενίσχυση των Συλλόγων ΑμεΑ, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κοινοποίησε την ίδια απάντηση που είχε κοινοποιήσει στις 18 Μαρτίου 2005, σε προηγούμενη Ερώτηση για επιχορηγήσεις στους Συλλόγους ΑμεΑ, με την οποία επαναλαμβάνει ότι το Υπουργείο Υγείας έχει να επιχορηγήσει τα αθλητικά Σωματεία ΑμεΑ της Χίου από τις 11 Φεβρουαρίου του 2004! Επιρρίπτει δε, τις ευθύνες στον αθλητικό Σύλλογο “Ίωνες”, επειδή, υποτίθεται ότι δεν υπέβαλε σχετικό αίτημα στο Υπουργείο, ώστε αυτό να εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης του!


Κι όμως, υπάρχει έγγραφο, πρωτοκολλημένο αίτημα, που απέστειλε το  Σωματείο στις 20 Μαρτίου του 2005, με θέμα το αίτημα επιχορήγησης του Συλλόγου από τα κρατικά λαχεία.
 
Επίσης, η Ελπίδα Τσουρή κατέθεσε, χθες, Ερώτηση στο αρμόδιο Υπουργείο ζητώντας πληροφόρηση για το σχεδιασμό της κυβέρνησης σε θέματα που απασχολούν τους φορείς ΑμεΑ της Χίου και για τους οποίους δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση, όπως, η αξιοποίηση του “Οίκου Αγάπης” για άτομα με νοητική στέρηση, η έλλειψη οχημάτων για τη μεταφορά των ΑμεΑ που σημειώνεται σε αρκετούς Συλλόγους και για το σαφές χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στη Χίο.
Επιπλέον, ζητά  διευκρινίσεις για το θέμα που δημιουργήθηκε με το κτίριο που στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο και τις φήμες που διαρρέουν για στέγαση σε αυτό της Στρατιωτικής Λέσχης της Χίου”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια για επίσκεψη Τσίφτη σε Οινούσσες
Επόμενο άρθροΔιήμερο εκδηλώσεων για το νερό, από τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ