Αρχική Νέα Τοπικά Περιφέρεια για επίσκεψη Τσίφτη σε Οινούσσες

Περιφέρεια για επίσκεψη Τσίφτη σε Οινούσσες

27

 Εσπευσμένα μετέβη την Τρίτη στη Χίο ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Σέργιος Τσίφτης προκειμένου να εξετάσει από κοντά το ζήτημα που προέκυψε με το ύποπτο σύμπτωμα σε πτηνοτροφική εκμετάλλευση στις Οινούσσες.
Ο κ. Τσίφτης μετείχε το πρωί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Χίου παρουσία του Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρα Λαμπρινούδη, κλιμακίου γιατρών από το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (Κ.Ε.Ε.Λ), των προϊσταμένων της Κτηνιατρικής  Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας καθώς και γιατρών από το Νοσοκομείο Χίου. Ακολούθως το κλιμάκιο επισκέφθηκε τις Οινούσσες και συναντήθηκε με τα μέλη της οικογένειας Κομνηνάρη σε εκμετάλλευση της οποίας εντοπίστηκε το ύποπτο σύμπτωμα. Τα μέλη της οικογένειας εξετάστηκαν από τους γιατρούς του Κ.Ε.Ε.Λ από τους οποίους τους δόθηκαν οδηγίες.


Ο κ. Τσίφτης επισκέφθηκε και τον χώρο στον οποίο βρίσκεται η εκμετάλλευση μερικά χιλιόμετρα έξω από τον οικισμό των Οινουσσών. “Η ζωή στην Χίο συνεχίζεται κανονικά” τόνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας. “Δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επαγρύπνηση και εγρήγορση” υπογράμμισε ο κ. Τσίφτης ο οποίος παράλληλα επεσήμανε ότι “έχουν δοθεί συγκεκριμένες και σαφείς οδηγίες στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Χίου, Λέσβου και Σάμου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων”.
Τέλος ο κ. Τσίφτης τόνισε ότι θα ενισχυθεί η κτηνιατρική υπηρεσία της Νομαρχίας Χίου με την πρόσληψη νέων κτηνιάτρων και ζήτησε την συνεργασία των Μ.Μ.Ε για την πλήρη και σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρος ιδιωτικοποίηση των ανθρώπινων γονιδίων, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΚαι νέος ισχυρός σεισμός στη Χίο στις 00.40 ξημερώματα Παρασκευής