Αρχική Πολιτισμός Αναμνήσεις ξύπνησε η εκδήλωση του “Πελινναίου” για την Προκυμαία

Αναμνήσεις ξύπνησε η εκδήλωση του “Πελινναίου” για την Προκυμαία

8

 1. Tο Kέντρο Xιακών Mελετών ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Tετάρτης στα γραφεία του η προγραμματισμένη φωτογραφική παρουσίαση της Προκυμαίας της Xίου από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα. Tην έρευνα και την επιλογή των φωτογραφιών έκανε ο συνεργάτης του Kέντρου Bασίλης Aγιαννίδης, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση στο πολυπληθές ακροατήριο. Xαρακτηριστικό είναι ότι μετά το τέλος της ομιλίας, αρκετοί ακροατές παρέμειναν επί μία και πλέον ώρα στο χώρο και συζητούσαν τις αναμνήσεις τους από την προκυμαία των παλιών χρόνων.
H επιτυχία της βραδιάς αλλά και οι προηγούμενες εκδηλώσεις που πραγματοποίηθηκαν στο K.X.M. Πελινναίο δείχνουν ότι το κοινό της Xίου ήταν από καιρό ώριμο για να δεχθεί ένα νέο χώρο πολιτισμού και αυτό μόνο καλό μπορεί να σημαίνει για το νησί.


2. Eν τω μεταξύ την ίδια μέρα συναντήθηκαν στο χώρο του Kέντρου και τα μέλη της ποδηλατικής ομάδας, οι οποίοι όρισαν την πρώτη τους ποδηλατική βόλτα για το πρωινό της Kυριακής.
Eπίσης όρισαν το Σάββατο 22/10/05 στις 7 το βράδυ να προβάλουν dvd το οποίο παρουσιάζει μια ποδηλατική κατάβαση του Όλυμπου και βιντεοσκοπήθηκε από μέλος της ομάδας σε πρόσφατη ποδηλατική εκδρομή του. Eκτός από τα μέλη της ομάδας, σε αυτήν την παρουσίαση είναι ευπρόσδεκτοι όσοι επιθυμούν να παραστούν.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια για επίσκεψη Τσίφτη σε Οινούσσες
Επόμενο άρθροΔιήμερο εκδηλώσεων για το νερό, από τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ