Αρχική Νέα Τοπικά Αναστάτωση έφεραν τα 6 R στους κατοίκους των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου

Αναστάτωση έφεραν τα 6 R στους κατοίκους των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου

8

 Δεν προκλήθηκαν ζημιές στο νομό της Χίου από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο σεισμός προκάλεσε πάντως ανησυχία στους κατοίκους και ιδιαίτερα στο συγκρότημα των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου του Δήμου Χίου.
 Οι κάτοικοι στο συγκεκριμένο συγκρότημα παρέμειναν για αρκετές ώρες έξω από τα σπίτια τους με την αγωνία ενός νέου μετασεισμού. Στην παρουσία μάλιστα του περιπολικού της αστυνομίας υπό τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χίου κ. Στρατή Κουρασάνη οι κάτοικοι εξέφρασαν τα παράπονά τους που η Πολιτεία τους έχει ξεχασμένους και δεν επιλύει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κατοικίες τους, με τη μεταστέγασή τους ή την επισκευή.

Χρονικό
Οι πολυκατοικίες που έχουν ζωή 30 χρόνων χρήζουν άμεσης επισκευής και για μία δεκαετία περίπου βρίσκονται στην τοπική επικαιρότητα, είτε μέσω των προτάσεων που έχουν γίνει για ανέγερση νέων κατοικιών είτε λόγω της παρουσίας του… εγκέλαδου!
Τον περασμένο Ιούνιο είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη των παραγόντων του Νομού με τον υφυπουργό Υγείας & Πρόνοιας κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο όπου είχε αποφασιστεί να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε με την εγκατάλειψη των κατοικιών οι δικαιούχοι να δικιούται επιδότηση ενοικίου μέχρις ότου κατασκευαστούν νέες κατοικίες.
Αυτές είτε θα γίνουν στον ίδιο χώρο είτε σε έτερο οικόπεδο το οποίο παραχωρεί ο Δήμος Χίου, εκκρεμεί όμως η χρηματοδότηση.
Βλέποντας έτσι οι κάτοικοι στο συγκρότημα των πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου να μην έχουν κάτι νεώτερο από τότε, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους αφού όπως χαρακτηριστικά μας έλεγαν “ο μόνος που δεν τους ξεχνά είναι ο εγκέλαδος”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια για επίσκεψη Τσίφτη σε Οινούσσες
Επόμενο άρθροΔιήμερο εκδηλώσεων για το νερό, από τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ