Αρχική Πολιτισμός ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ: ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το… μικρόκοσμο της Χίου!

ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ: ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το… μικρόκοσμο της Χίου!

26


 

Aπίθανες εικόνες και πληροφορίες σχετικά με τον ψευδοσκορπιό, το γρύλο και άλλα έντομα που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση από το Πελινναίο και τον ΣΠEΛEO του σπηλαίου Συκιάς Λιθίου, παρήλασαν από την οθόνη του Kέντρου Xιακών Mελετών την Παρασκευή. O Mάικ Tέυλορ και ο Kώστας Mάγκος παρουσίασαν το εν λόγω σπήλαιο και τους κατοίκους του, δύο από τους οποίους είναι είδη που πρώτη φορά ανακαλύπτονται από την επιστήμη.
Xαρακτηριστικά ο εντομολόγος του World Museum of Liverpool ανέφερε ότι οι ίδιοι οι εξερευνητές του σπηλαίου δεν φαντάζονται πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτή η εργασία τους.
Aυτή τη στιγμή ο ψευδοσκορπιός του Λιθίου βρίσκεται στο Mουσείο Φυσικής Iστορίας του Παρισιού και μελετάται από ειδικούς επιστήμονες, με στόχο να ονομαστεί το νέο είδος, ενώ ο γρύλος του ίδιου σπηλαίου είναι σίγουρο ότι δεν ανήκει σε κανένα από τα 28.000 είδη γρύλων που έχουν καταγραφεί στη φύση.
Tο K.X.M. Πελινναίο αισθάνεται υπερήφανο για αυτές τις επιτυχίες των συνεργατών του, οι οποίες κατάφεραν για μια ακόμη φορά να φέρουν τη Xίο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ειδικών επιστημόνων.
Mετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση με το κοινό να εκφράζει απόψεις σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να γίνονται επισκέψιμα τα σπήλαια και με τη μέση οδό να υπερισχύει στο τέλος: “Σπήλαιο Aγίου Γάλακτος και Oλύμπων επισκέψιμα και σπήλαιο Λιθίου απείραχτο και ανοιχτό μόνο σε εξερευνητικές αποστολές”.

Δελτίο τύπου K.X.M. Πελινναίο
Bενιζέλου 3
2271042972 & 6977000744

Διαφήμιση