Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για επιπλεόν χρηματοδότηση Σκυλίτσειου

Υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για επιπλεόν χρηματοδότηση Σκυλίτσειου

16

 Με απόφαση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Σέργιου Τσίφτη προεγκρίθηκε η υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης  για το έργο “Κατασκευή νέου κτιρίου και εκσυγχρονισμός υφιστάμενου στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου Σκυλίτσειο”.


Το έργο είχε ενταχθεί στις 3-10-2002  με 16,3 εκ. Ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκατομμύρια εξασφαλίστηκαν από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου και τα έξι από το Υπουργείο Υγείας.


Κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου προέκυψε ανάγκη ενίσχυσης λόγω των απαιτούμενων αρχαιολογικών ανασκαφών και εξασφαλίστηκαν από την Περιφέρεια επιπλέον 400.000 ευρώ. Όταν στη συνέχεια προέκυψαν νέες ανάγκες με απόφαση του Γ.Γ. της Περιφέρειας εγκρίθηκε η συμπληρωματική σύμβαση ύψους 3,2 εκ. Ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου έχει τώρα ανέλθει στα 19.900.000 Ευρώ. Εχει επομένως αυξηθεί κατά 3,6 εκ. Ευρώ σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό.


“Η κατασκευή της πτέρυγας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου ήταν εξαρχής υψηλή προτεραιότητα για μας” δήλωσε ο Γ.Γ. της Περιφέρειας. “Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε όλες τις αναγκαίες πιστώσεις. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί με την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης μπορεί ο εργολάβος να εγκατασταθεί και να ξεκινήσουν οι εργασίες στο τόσο σημαντικό, για την Χίο, αυτό έργο” . 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά σε μικρό σταύλο στα Γιαλούρικα
Επόμενο άρθροΔήμος Ομηρούπολης: κάλεσμα για εθελοντικό καθαρισμό της Κλειδούς την Κυριακή