Αρχική Νέα Τοπικά Νομάρχης καλεί υφυπουργό Πρόνοιας για πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου

Νομάρχης καλεί υφυπουργό Πρόνοιας για πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου

11


Με αφορμή το σεισμό των 6 Ρίχτερ 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο Νομάρχης Χίου με έγγραφό του προς τον υφυπουργό Πρόνοιας ζητά να υπάρξει άμεσα χρηματοδότηση για την ανακατασκευή των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου.,
Συγκεκριμένα αναφέρεται:


Κύριε Υπουργέ
Είναι εύλογο το ενδιαφέρον που επιδείξατε για πιθανές ζημιές στο συγκρότημα Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου Χίου, μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που έγιναν αισθητές στην περιοχή μας την τρέχουσα εβδομάδα. Είμαι, δυστυχώς, υποχρεωμένος να τονίσω ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα για το οποίο είστε ενήμερος, απαιτείται λήψη άμεσων μέτρων. Διαφορετικά, στην απευκταία περίπτωση ισχυρότερου σεισμού, η επίδειξη εκ των υστέρων ενδιαφέροντος δεν θα είναι επαρκής.
Σε σχετικές με το θέμα συσκέψεις, τονίστηκε από τους συμμετέχοντες, ότι η εφικτή πρόταση για το θέμα των Λαϊκών Πολυκατοικιών είναι η ανακατασκευή τους. Για το σκοπό αυτό απαιτείται η χρηματοδοτική συμβολή του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ο οποίος διατίθεται να αναλάβει την κατασκευή του έργου.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, παρά τους περιορισμένους οικονομικούς της πόρους, έχει εγκρίνει τη διάθεση ποσού 450.000 € για την ανακατασκευή του συγκροτήματος 407, το οποίο έχει κριθεί το πλέον επικίνδυνο. Η προσφυγή όμως που ασκήθηκε κατά της συγκεκριμένης απόφασης στην επιτροπή του άρθρου 18 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δεν μας έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής να ξεκινήσουμε το έργο.
Δυστυχώς παρά την παρέλευση αρκετών μηνών από την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης σύσκεψης, δεν υπήρξε καμία απάντηση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων. Αντιλαμβάνεστε ότι η οποιαδήποτε καθυστέρηση για κτίσματα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα, μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες.
Παρακαλώ λοιπόν να έχουμε το συντομότερο δυνατό τη συγκεκριμένη απάντησή σας: Θα υπάρξει χρηματοδότηση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ανακατασκευή των Πολυκατοικιών; Με δεδομένη την μεγάλη κοινωνική σημασία του θέματος, είμαι βέβαιος ότι είναι κατανοητό ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει προσλάβει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά σε μικρό σταύλο στα Γιαλούρικα
Επόμενο άρθροΔήμος Ομηρούπολης: κάλεσμα για εθελοντικό καθαρισμό της Κλειδούς την Κυριακή