Αρχική Νέα Τοπικά Ελεγχοι στα δημόσια κτήρια- σχολεία από κλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ

Ελεγχοι στα δημόσια κτήρια- σχολεία από κλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ

5


Ελεγχοι στα δημόσια κτήρια και στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν σήμερα το πρωί από κλιμάκιο σχετικών επιστημόνων από το ΥΠΕΧΩΔΕ που έφθσαν χθες από την Αθήνα.
Το κλιμάκιο υνοδεύεται από τον αντινομάρχη κ. Νίκο Νύκτα και τον προϊστάμενο των ΠΣΕΑ κ. Γιώργο Τσάκαλο καθώς επίσης και από εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εν τω μεταξύ οι δηλώσεις του ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ κ. Βασίλη Παπαζάχου (“γκουρού” της σεισμολογίας όπως τον προσφώνησαν αρκετές φορές οι δημοσιογράφοι) φωτογραφίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ τις Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαζάχο, μετά από τρία “εξάρια” η σεισμική διέγερση μπορεί να διαρκέσει ακόμη και δύο με τρία χρόνια. Η πολιτεία, κατέληξε, οφείλει να είναι σε επιφυλακή.
Τόνισε επίσης ότι δεν θα συμβούλευε να μείνει κάποιος σε κτήριο που παρουσιάζει ρωγμές και γενικά παρουσιάζει προβλήματα.
Είναι απορίας άξιο αν το συνεργείο του ΥΠΕΧΩΔΕ πάρει εντολή και ελέγξει το συγκρότημα των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου θα τις θεωρήσει κατάλληλες με πράσινο χρώμα ή ειδικά την περίφημη πολυκατοικία 407 θα την κρίνει ακατάλληλη;
Αυτοί πάντως που νοιώθουν δικαιωμένοι και ας ταλαιπωρούνται μέχρι σήμερα είναι οι γονείς των μαθητών και η εκπαιδευτική κοινότητων των 3ου & 8ου Δημοτικών Σχολείων που ζήτησαν την αντισεισμική θωράκιση του συγκροτήματος μετά από ένα άλλο μεγάλο σεισμό και τουλάχιστον σήμερα είναι ήσυχοι ότι το κτήριο είναι ασφαλές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά σε μικρό σταύλο στα Γιαλούρικα
Επόμενο άρθροΔήμος Ομηρούπολης: κάλεσμα για εθελοντικό καθαρισμό της Κλειδούς την Κυριακή