Αρχική Νέα Τοπικά Παράνομη είσπραξη του τέλους πολιτισμού καταγγέλλει η ΚΕΠ

Παράνομη είσπραξη του τέλους πολιτισμού καταγγέλλει η ΚΕΠ

16

Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή άσκησε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών δια των στελεχών της Αντρέα Μιχαηλίδη και Μιχάλη Σφυράκη, σχετικά με το τέλος πολιτισμού αλλά και το ειδικό τέλος στη ΔΕΥΑΧ.
Κάνοντας λόγο για “δολίευση” της Δημοτικής Αρχής Μεννή στον τρόπο με το οποίο από τις αρχές του 2005 εισπράττει το τέλος πολιτισμού ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι κανείς δεν γνώριζε ότι αυτό καταβαλλόταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Κάλεσε μάλιστα τη δημοτική Αρχή να επιστρέψει τα χρήματα στους δημότες, καθώς επίσης και να παρουσιάσει “με απόλυτο και διαφανή τρόπο” το ποσό που εισέπραξε και που ακριβώς το διέθεσε.
Στη διακριτική ευχέρεια των δημοτών άφησε πάντως το ενδεχόμενο της δικαστικής παρέμβασης σημειώνοντας ότι “όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί για να διεκδικήσουν οι πολίτες αυτό το τέλος”.
Ο κ. Μιχαηλίδης επισήμανε πως παρά το ότι υπήρξε αύξηση ανταποδοτικών τελών 5% εντούτοις τα τελικά ποσά υπολογίστηκαν προσθέτοντας και το αντίστοιχο ποσό ανά τετραγωνικό μέτρο οικίας (30 λεπτά) ή καταστήματος (15 λεπτά) για το πολιτιστικό τέλος.
Σε ότι αφορά το ειδικό τέλος της ΔΕΥΑΧ ο επικεφαλής της ΚΕΠ σημείωσε ότι θεωρούν πως καταβάλλεται παράνομα και αυτό γιατί ίσχυε με σχετική νομοθετική ρύθμιση μέχρι το τέλος του 2003.
Ο Μιχάλης Σφυράκης που συμμετέχει εκ μέρους της Κίνησης στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ κατήγγειλε επίσης ότι δεν έχουν εικόνα για τις προσλήψεις που γίνονται και όλα γίνονται απευθείας από τον Πρόεδρο απουσία του Δ.Σ..

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκλογές στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, νέα Δ.Ε.
Επόμενο άρθροΤετράδια Μνήμης 1935 από το ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ