Αρχική Πολιτισμός ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ- Κορακαρομονόπολη

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ- Κορακαρομονόπολη

4

Με το δικό τους τρόπο έδεσαν οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ το θέμα Κορακάρης και ποιότητα νερού. Με φαντασία έπαιξαν στην πλατεία την “Κορακαρο-μονόπολη” όπου οι ομάδες παιδιών εκπροσωπούσαν τις εταιρείες που ήθελαν την αγορά του. Για να φτάσουν ως εκεί έπρεπε να αγοράσουν φράγματα, δεξαμενές κλπ., με μια κριτική έτσι στη Δημοτική Αρχή, και μέσω σκάλας έφθανε στον Κορακάρη. Τότε όμως εμφανίζονταν οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, που το πρωί της Κυριακής θα περπατήσουν στον Κορακάρη.
Το σίγουρο είναι ότι στο μικρό της φωτογραφίας, που πιθανόν να μην καταλαβαίνει το παιχνίδι, χρωστάμε οι μεγαλύτεροι να του δώσουμε πόσιμο νερό και να κρατήσουμε αλώβητο το περιβάλλον.

ΚΟΡΑΚΑΡΟΜΟΝΟΠΟΛΗ- ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Ακολουθεί την ιδέα του κλασσικού παιχνιδιού της Μονόπολης.
Το παιχνίδι παίζεται με 4 ομάδες παικτών που αντιπροσωπεύουν Ανώνυμες εταιρίες.
Στόχος του παιχνιδιού είναι η αγορά της λοφοσειράς Κορακάρη στη οποία υπάρχει η υδατολεκάνη που υδρεύει το μεγαλύτερο τμήμα  της Χίου.Για να πετύχει η κάθε ομάδα το στόχο της πρέπει να αγοράσει ένα φράγμα, μια λιμνοδεξαμενή, ένα ποτάμι, μια γεώτρηση, μια βρύση και ένα πηγάδι. Αφού αγοράσει αυτά έχει το  εισιτήριο για την αγορά του Κορακάρη! Και συνεχίζει κανονικά το γύρο στο τετράγωνο χωρίς όμως πια να ενδιαφέρεται να αγοράσει. Μόλις φτάσει στην αφετηρία ανεβαίνει τη σκάλα και αφού περάσει και τις εκεί παγίδες είναι έτοιμη για την κατάκτηση του Κορακάρη. Η Ομάδα που φτάνει είναι ο νικητής.
Τότε όμως εμφανίζονται οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ και φωνάζουν ότι όλα αυτά ήταν ένας εφιάλτης. Κανείς δεν θα αγοράσει το Κορακάρη και διεκδικούν την απαλλοτρίωση και την αναδάσωση του Κορακάρη.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκλογές στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, νέα Δ.Ε.
Επόμενο άρθροΤετράδια Μνήμης 1935 από το ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ