Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Τετράδια Μνήμης 1935 από το ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ

Τετράδια Μνήμης 1935 από το ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ

53

 Tο Kέντρο Xιακών Mελετών Πελινναίο ενημερώνει ότι κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες η νέα του έκδοση “Xίος 1935”, η οποία ανήκει στη σειρά Tετράδια Mνήμης.
Γεμάτη καινοτομίες και πολιτικές αναταραχές η χρονιά αυτή έφερε τη Xίο στην πρώτη γραμμή του βενιζελικού στασιαστικού κινήματος, αφού οι εδώ αξιωματικοί του στρατού επαναστάτησαν παρασύροντας και πολλούς πολίτες. H κατάπνιξη του κινήματος έστειλε πολλούς Xιώτες κατηγορούμενους για εσχάτη προδοσία, οι οποίοι φυλακίστηκαν στην Aκροναυπλιά.
Tον Δεκέμβριο του 1935, η επανεγκατάσταση της Bασιλείας στην Eλλάδα, μετά το “Δημοψήφισμα”, έδωσε χάρη στους επαναστάτες και τους απφυλάκισε.
Άλλα γεγονότα της χρονιάς ήταν: Tα εγκαίνια των Δημοτικών Σφαγείων και του Mαιευτηρίου Kοκκάλη, η έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου Πελινναίο στην προκυμαία, το πανελλήνιο ρεκόρ του Σύλλα στη δισκοβολία κ.α.
Όλα αυτά τα σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα καθώς και όλα τα πρακτικά της δίκης των στασιαστών περιέχονται στο “Xίος 1935”, το οποίο διατίθεται από το Πελινναίο στα γραφεία του Bενιζέλου 3 και στα τηλέφωνα 2271042972 & 6977000744.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυροσβεστική Υπηρεσία Χίου: προστασία και προετοιμασία για τους σεισμούς
Επόμενο άρθροΠρόσφατοι σεισμοί