Αρχική Νέα Τοπικά 11ο Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτών Οδηγών

11ο Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτών Οδηγών

7

 Στο 11ο Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτών Οδηγών, που διεξάγεται στη Χαλκιδική, με τίτλο “Νέα Οδήγηση – Λιγότερα Ατυχήματα“, παρέστη ο Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Τάσσος Νεράντζης, κηρύσσοντας ταυτόχρονα την έναρξη των εργασιών του.
Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Νεράντζης τόνισε ότι έχει τεθεί πρώτη προτεραιότητα της νέας διακυβέρνησης και του Υπουργείου Μεταφορών η μείωση, κατά 50%, των τροχαίων ατυχημάτων, ως το 2010.
“Παρεμβαίνουμε δραστικά σ’ όλους εκείνους τους παράγοντες, που ενοχοποιούνται δραστικά στην πρόκληση των τροχαίων ατυχημάτων.
Ειδικότερα:
Αυτοκίνητα: Η επικείμενη αναβάθμιση των δημοσίων ΚΤΕΟ αλλά και η αυξανόμενη δημιουργία ιδιωτικών συντελούν στη συχνότητα των τεχνικών επιθεωρήσεων των οχημάτων.
Οδικό δίκτυο: Το ΥΠΕΧΩΔΕ με παρεμβάσεις του επεμβαίνει στα επικίνδυνα σημεία των δρόμων, ξεκινά νέα παρακαμπτήρια τμήματα, επισπεύδει τις αποπερατώσεις άλλων, τοποθετεί συστήματα παρακολούθησης στα επικίνδυνα σημεία, ενώ πυκνώνουν η τονισμένη σήμανση και οι έλεγχοι σ’ αυτά.
Νομοθεσία: Εκλογικεύονται τα όρια ταχύτητας, εντείνονται και πυκνώνουν οι έλεγχοι των μεικτών κλιμακίων, τα οποία εφοδιάζονται και με σύγχρονο εξοπλισμό, ελέγχεται η τήρηση του ωραρίου εργασίας των οδηγών βαρέων οχημάτων.
Εκπαίδευση: Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας μεθοδεύεται η εισαγωγή της διδασκαλίας του μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία. Εξάλλου, ολοκληρώνεται η εισαγωγή του ηλεκτρονικού συστήματος εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, το οποίο εγγυάται την διαφάνεια και παρέχει την δυνατότητα εξέτασης στους αγράμματους και αλλοδαπούς. Στις άμεσες προθέσεις είναι η αναβάθμιση και του τρόπου της πρακτικής εξέτασης λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των φορέων του κλάδου.
Από τον Νοέμβριο του 2004 η εξεταστική διαδικασία αναλήφθηκε εξολοκλήρου από τον Ο.Ε.Ε.Κ., Οργανισμό ο οποίος είχε την εμπειρία της εκπαίδευσης και της αξιολόγησης ενός εκπαιδευτού.”
Κλείνοντας, ο Υφυπουργός τόνισε: “Με τις παρεμβάσεις μας, δείγμα των οποίων αναφέρθηκε, είμαστε βέβαιοι, ότι πλησιάζουμε προς τον τεθειμένο στόχο”.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυροσβεστική Υπηρεσία Χίου: προστασία και προετοιμασία για τους σεισμούς
Επόμενο άρθροΠρόσφατοι σεισμοί