Αρχική Νέα Τοπικά 1o Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Ιδιοκτητών Ταξί

1o Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Ιδιοκτητών Ταξί

9

Στο πρώτο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Ιδιοκτητών Ταξί, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Νεράντζης.
Ο κ. Νεράντζης τόνισε το αυξημένο κι αποτελεσματικό ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τον σημαντικό αυτό συγκοινωνιακό κλάδο. Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Μεταφορών, για τον εκσυγχρονισμό και την σωστότερη λειτουργία του κλάδου αυτού. Ειδικότερα, τόνισε:
1. Την ολοκλήρωση της οικονομικής ενίσχυσης για την αντικατάσταση των παλαιών ταξί, με την εκταμίευση συνολικά 43.500.000 ΕΥΡΩ, εκ των οποίων τα 30.000.000 € από το Π.Δ.Ε και τα 13.500.000 € από τον ειδικό λογαριασμό ΕΞ.Ι.Ο του ΥΜΕ.
2. Την ολοκλήρωση του εφοδιασμού του συνόλου των ταξί με το ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα, με την ταυτόχρονη εκκαθάριση του μητρώου, ώστε να είναι πλέον εφικτός ο εντοπισμός των παρανόμων – “μαϊμού” ταξί.
3. Την προσωποποίηση των ποινών, οι οποίες επιβάλλονται πλέον στον οδηγό – παραβάτη και όχι στο όχημα.
4. Την προώθηση διατάξεων, με τις οποίες ρυθμίζονται τα θέματα των ραδιοδικτύων των ενώσεων ταξί, η παράταση απαγόρευσης νέων αδειών ταξί μέχρι την 31/12/2008, η κατάργηση της υποβολής του εκκαθαριστικού σημειώματος από τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για την απόκτηση της ειδικής άδειας οδήγησης ταξί, καθώς και η δυνατότητα θέσης σε κυκλοφορία ειδικά διαμορφωμένων ταξί για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ, από τις εταιρείες και τους συνεταιρισμούς ταξί.
5. Την δημιουργία 11 νέων στάσεων ταξί (πιάτσες), με την συνεργασία του ΟΑΣΑ, στην Αθήνα και τον Πειραιά, και την εκταμίευση χρημάτων από το ΥΜΕ για την κατασκευή σκεπάστρων στις ήδη υπάρχουσες.


Όπως τόνισε ο κ. Νεράντζης “Πολλά χρόνια προβλήματα του κλάδου των ταξί λύθηκαν και άλλων η λύση ήδη δρομολογείται”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυροσβεστική Υπηρεσία Χίου: προστασία και προετοιμασία για τους σεισμούς
Επόμενο άρθροΠρόσφατοι σεισμοί