Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ελλείψεις καθηγητών ειδικοτήτων στα ΤΕΕ

Ελλείψεις καθηγητών ειδικοτήτων στα ΤΕΕ

34

 Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι τα ΤΕΕ είναι σχολεία δεύτερης κατηγορίας αφού δυο περίπου μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αρκετοί τομείς ειδικοτήτων στα ΤΕΕ παραμένουν χωρίς καθηγητές ειδικοτήτων.
Συγκεκριμένα στο 1ο ΤΕΕ δεν λειτουργούν ακόμα οι τομείς Εφαρμοσμένων Τεχνών και Γεωπονίας και τροφίμων & Φυσικού περιβάλλοντος.
Οι τομείς που φέτος κλείνουν 3 χρόνια λειτουργίας έχουν 1 καθηγητή σε μάθημα που οι ανάγκες θέλουν 3 εκπαιδευτικούς, μας επισήμανε ο κ. Διομήδης Τζιώτης.
Πατέρας δύο παιδιών που παρακολουθούν τους συγκεκριμένους τομείς ο κ. Τζιώτης σημειώνει ότι έθεσαν έγκαιρα το θέμα στους αρμοδίους, οι οποίοι απάντησαν ότι περιμένουν την έγγραφη απάντηση από το ΑΣΕΠ πως δεν υπάρχουν καθηγητές για να προχωρήσουν σε πρόσληψη ωρομισθίων. Συγκεκριμένα στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δεν πέτυχε κανένας εκπαιδευτικός αυτών των ειδικοτήτων.
Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την απαράδεκτη κατάσταση να μην μπορούν να λειτουργήσουν σωστά οι τομείς.
Κάτι ανάλογο φαίνεται να παρατηρείται και στο 2ο ΤΕΕ με τις σχετικές ειδικότητες στον τομέα Υγείας & Πρόνοιας. ακόμα δεν έχουν γίνει τοποθετήσεις ωρομισθίων με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν οι τομείς!
“Τα παιδιά της Χίου θα διαγωνιστούν “επί ίσοις όροις” με τα παιδιά άλλων νομών; η Πολιτεία λειτουργεί ώστε να εξασφαλίσει έγκαιρα καθηγητές;” έθεσε τον προβληματισμό του και την αγωνία του για τα παιδιά ο κ. Τζιώτης. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την Τετάρτη το απόγευμα την Ένωση Γονέων στο πλαίσιο συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στον Οίκο Χίου Διδασκάλου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά στην περιοχή του Χαλκειούς
Επόμενο άρθρο“Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος” – παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος