Αρχική Πολιτισμός Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγχαίρει την ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγχαίρει την ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

13

 Την ακόλουθη επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στην Α’ αντιπρόεδρο της EUROCLASSICA και Διευθύντρια της Ομηρικής Ακαδημίας Δρ. Μαρία- Ελευθερία Γιατράκου στην οποία αναφέρει τα εξής:


Κυρία Γιατράκου,
Έλαβα την από 20 Αυγούστου 2005 επιστολή σας και σας ευχαριστώ θερμά, τόσο εσάς όσο και όλα τα μέλη της EUROCLASSICA για τα ευγενικά σας λόγια.
Υπήρξα πάντα, λάτρης των Κλασσικών γραμμάτων και του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και υπηρέτησα -θέλω να πιστεύω- από όποια θέση και αν βρέθηκα, την προσπάθεια για προβολή και ανάδειξή τους. Με χαρά δέχομαι λοιπόν να θέσω υπό την αιγίδα μου την Ομηρική Ακαδημία 2006, θεωρώντας ότι έτσι ενώνω και εγώ τις δυνάμεις μου με όλους εσάς που μέσω της Ομηρικής Ακαδημίας υπηρετείται άοκνα και επί πολλά χρόνια την προσπάθεια μεταλαμπάδευσης στις νεότερες γενιές, των πολύτιμων και αναλλοίωτων στο χρόνο αξιών, των Ομηρικών επών και της Κλασσικής Παιδείας και την κατοχύρωση της θέσης τους ως πολύτιμα “εργαλεία” σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε ιδρύματα όλου του κόσμου.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες της Παγκόσμιας φιλολογικής συνόδου που θα διεξαχθούν το προσεχές καλοκαίρι, καθώς δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω από τόσο νωρίς, τη δυνατότητα της φυσικής μου παρουσίας


Με εκτίμηση
Κάρολος Παπούλιας”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά στην περιοχή του Χαλκειούς
Επόμενο άρθρο“Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος” – παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος