Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Δάσκαλοι Θυμιανών: έξω από αντιπαραθέσεις το ολοήμερο

Δάσκαλοι Θυμιανών: έξω από αντιπαραθέσεις το ολοήμερο

11

 Να μείνουν έξω από την αντιπαράθεση, ακόμα και πολιτική που έχει προκύψει με το θέμα του πειραματικού Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών, ζητούν οι δάσκαλοι του Σχολείου σημειώνοντας ότι με αίσθημα ευθύνης και ενωμένοι συνεχίζουν το έργο τους.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν κατακρίνουν και ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που φάνηκε να ανακαλύπτουν ένα εύκολο θέμα με την υπόθεση του σχολείου.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:
“Οι δάσκαλοι του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών Χίου, με αίσθημα ευθύνης δηλώνουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι και σε συνεργασία με την προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και τις υπόλοιπες προϊστάμενες αρχές, συνεχίζουμε το έργο μας, που δεν είναι άλλο από τη σωστή αγωγή και μόρφωση των παιδιών μας.
Απαιτούμε να μείνουμε έξω από τις πολιτικές σκοπιμότητες που είδαμε να αναφύονται τελευταία στο χώρο μας και οδήγησαν σε δηλώσεις και δημοσιεύματα που δεν τιμούν τη μικρή μας κοινωνίας. Όσο για τα ΜΜΕ επιθυμούμε να αντιμετωπίζουν τα θέματα της Παιδείας με ευθύνη, σοβαρότητα και στις πραγματικές τους διαστάσεις, να ελέγχουν περισσότερο τις πληροφορίες τους και να μην “ανακαλύπτουν εύκολα θέματα” όπως συνέβη σε λίγες δυστυχώς περιπτώσεις.
Παρακαλούμε να αφεθούμε απερίσπαστοι– καταλήγει η ανακοίνωση των δασκάλων- στο δύσκολο έργο μας και ζητάμε όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία να είναι αρωγοί και συμπαραστάτες”.
Εν τω μεταξύ σήμερα στις 13.30 συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας που όπως μας είπε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Ιωάννα Λεμονιάδου πρόκειται να συζητηθεί και το θέμα του ολοήμερου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑσφάλεια δεδομένων: Παραπλανητικά email δήθεν από την Alpha Bank
Επόμενο άρθροΙακώβος Μπριλής: Επτά πικρές αλήθειες στην παιδεία