Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Αλλαγή φρουράς στην Ακαδημία Μηχανικών

Αλλαγή φρουράς στην Ακαδημία Μηχανικών

12

 

Με έναν απολογισμό δράσης για το έργο που διετελέστηκε στη Σχολή στα 5,5 χρόνια της θητείας του, ο πλοίαρχος Ε.Ν. Σταύρος Μιχαηλίδης παρέδωσε τη διοίκηση της Ακαδημίας Μηχανικών ΕΝ στον αντιπλοίαρχο ΕΝ Μιχάλη Παριάρο, τον οποίο και θα αντικαταστήσει στη διοίκηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Ο κ. Μιχαηλίδης με μια ομιλία συναισθηματικά φορτισμένη αφού όπως σημείωσε φεύγει από τη Σχολή όπου είχε ζήσει 8,5 ολόκληρα χρόνια, ως σπουδαστής και Διοικητής, με ιδιαίτερα καλές αναμνήσεις.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που συνάντησε αναλαμβάνοντας καθήκοντα πριν 5,5 χρόνια, τόνισε ότι πρώτο μέλημα ήταν η βελτίωση της διαβίωσης των σπουδαστών και πράγματι χάρη στις προσφορές ναυτιλιακών εταιρειών και της Πολιτείας αναβάθμισαν την υλικοτεχνική υποδομή, επισκεύασαν τις αίθουσες διδασκαλίας, εγκατέστησαν ένα πλήρες σύνολο ηλεκτρομηχανής και απέκτησαν γυμναστήριο (προσφορά της εταιρείας ΧΑΝΔΡΗΣ), καθώς και αεροστροβιλογεννήτρια (από την ΛΙΒΑΝΟΣ Ελλάς).
Τόνισε εξάλλου ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διαθέτουν 24ώρη πρόσβαση στο διαδίκτυο και δικής τους ιστοσελίδα, ενώ σημείωσε ότι η πολιτεία ενστερνίστηκε το αίτημα για έλεγχο της στατικότητας του κτηρίου. Έτσι μέσα από κονδύλια του ΥΕΝ δεσμεύθηκαν 170.000 ΕΥΡΩ αλλά “δυστυχώς παρατυπίες ως προς την ανάθεση της μελέτης από μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών, διέκοψαν την πρόοδο του εν λόγω πολύ σημαντικού έργου, έχοντας υλοποιηθεί μόνο η πρώτη φάση”.
Ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα το προσωπικό και τους εκπαιδευτικούς της σχολής και καλωσόρισε στα νέα του καθήκοντα τον αντιπλοίαρχο Μιχάλη Παριάρο.
Ο κ. Παριάρος στην αντιφώνησή του σημείωσε: χαρακτηριστικά: “αισθάνομαι συγκινημένος, ευχαριστημένος αλλά και προβληματισμένος. Διετέλεσα περίπου 5,5 χρόνια υποδιοικητής από το 1989-1995 και είμαι γνώστης της ναυτικής εκπαίδευσης. Στη συνέχεια πήγα στη Σχολή Πλοιάρχων Οινουσσών ως διοικητής. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρέθηκα σ’ αυτό το χώρο, βλέπω οικεία πρόσωπα και εκπαιδευτικούς.
Αισθάνομαι όμως και προβληματισμένος, γιατί η Ακαδημία έχει ανέβει πολύ  και ο κ. Μιχαηλίδης έθεσε ψηλά τον πήχη και αν μη τι άλλο θα πρέπει να μπει στο ίδιο ύψος και από μένα”, σημείωσε και ζήτησε από σπουδαστές, εκπαιδευτές και προσωπικό ειλικρινή συνεργασία με στόχο τη σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών προκειμένου να συνεχίσουν τη ναυτική παράδοση της χώρας μας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑσφάλεια δεδομένων: Παραπλανητικά email δήθεν από την Alpha Bank
Επόμενο άρθροΙακώβος Μπριλής: Επτά πικρές αλήθειες στην παιδεία