Αρχική Νέα Τοπικά Οικονομική ενίσχυση- αντίδοτο στη δυσφήμιση από τη… γαλοπούλα ζητά η Νομαρχία!

Οικονομική ενίσχυση- αντίδοτο στη δυσφήμιση από τη… γαλοπούλα ζητά η Νομαρχία!

6


Το αίτημα της επιπλέον χρηματοδοτήσεις για την τουριστική προβολή του νομού ώστε να αντιστραφεί η αρνητική γεύση από τη… γαλοπούλα των Οινουσσών υποβάλλει ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης στον υπουργό Τουρισμού Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Στο σχετικό έγγραφο σημειώνεται: 

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στο διάστημα των τελευταίων εβδομάδων η Χίος, βρέθηκε χωρίς δική μας ευθύνη, στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Τόσο το υποτιθέμενο κρούσμα της “γρίπης των πτηνών” που εντοπίστηκε στις Οινούσσες, και τελικώς δεν επιβεβαιώθηκε, όσο και οι επαναλαμβανόμενες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή μας, δημιούργησαν ένα αρνητικό κλίμα το οποίο είναι πιθανόν να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση της ερχόμενης περιόδου.
Γνωρίζετε, ασφαλώς, ότι αυτού του είδους η δημοσιότητα είναι δυνατόν να δημιουργήσει προκαταλήψεις και αρνητική προδιάθεση στον επισκέπτη, κάτι που θα αδικούσε τις προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια για να αναδείξουμε τη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά ως προορισμό μοναδικής ομορφιάς και υψηλής ποιότητας.
Είναι κοινή αντίληψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Νομού μας, ότι αυτό το αρνητικό κλίμα πρέπει με άμεσες ενέργειες να αντιστραφεί, προκειμένου να περάσουμε το μήνυμα ότι η Χίος αποτελεί έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό. Μόνο με συγκεκριμένες ενέργειες τόνωσης της τουριστικής προβολής της Χίου, θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε τις εντυπώσεις τυχαίων περιστατικών, τα οποία μπορεί να λειτουργήσουν υπονομευτικά στη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προβολή του Νομού μας.
Για το σκοπό αυτό, γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας, παρακαλώ για την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής πριν το τέλος του έτους, ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις ενίσχυσης της προβολής του Νομού μας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το συντομότερο δυνατό και να αντιστρέψουμε ενδεχόμενες αρνητικές εντυπώσεις των περιστατικών που προανέφερα.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑσφάλεια δεδομένων: Παραπλανητικά email δήθεν από την Alpha Bank
Επόμενο άρθροΙακώβος Μπριλής: Επτά πικρές αλήθειες στην παιδεία