Αρχική Νέα Τοπικά Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας: Αποχωρεί η ΝΕΛ

Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας: Αποχωρεί η ΝΕΛ

8

 ΑΠΟΧΩΡΕΙ από την Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου. Τη σχετική επιστολή απέστειλε χθες η διοίκηση της εταιρείας στη Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας


Στη λιτή επιστολή επισημαίνεται ότι «μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα που αφορούν την εταιρεία μας και επειδή δεν διακρίνεται πρόθεση επίλυσή τους σας γνωρίζουμε με την παρούσα επιστολή την πρόθεση της εταιρείας μας να διαγραφεί από μέλος της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας».


Οπως δήλωσε στη «Ν» ο βασικός μέτοχος της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος κ. Απόστολος Βεντούρης, η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης δεν δέχθηκε δύο προτάσεις που κατέθεσε.


Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βεντούρης ζήτησε η Ένωση να εκπροσωπείται σε συνεδριάσεις οργάνων δημοσίων φορέων (π.χ. ΝΑΤ από υπηρεσιακούς παράγοντες της (π.χ. τον γενικό διευθυντή) και όχι από μέλη του Δ.Σ. και επίσης να αποκτήσει η ΝΕΛ μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο.


Ο κ. Βεντούρης θεωρεί ότι η ΝΕΛ δικαιούται μία θέση, ενώ επισημαίνει ότι ο ίδιος εκπροσωπεί δύο εταιρείες (ΝΕΛ και C-Link) με ένα συνολικό στόλο 11 πλοίων.


Με την κίνηση αυτή η ΝΕΛ θέτει ουσιαστικά θέμα αντικειμενικής εκπροσώπησης όλων των εταιρειών από την ηγεσία της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, ενώ στελέχη της κάνουν λόγο για μετεξέλιξη της Ενωσης σε «ένα κλειστό κλαμπ κάποιων εταιρειών».


Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται να ήταν η στάση του εκπροσώπου της ΕΕΑ στο διοικητικό συμβούλιο του ΝΑΤ κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε τις οφειλές της εταιρείας προς το Ταμείο. Οφειλές που ο ίδιος ο κ. Βεντούρης ενημέρωσε το ΝΑΤ ότι υπήρχαν.


Η διοίκηση της ΝΕΛ πρότεινε στο ΝΑΤ ένα διακανονισμό των οφειλών, πρόταση που κατά την άποψη της εταιρείας θα έπρεπε να στηρίξει και ο εκπρόσωπος της ΕΕΑ, ή τουλάχιστον να κρατήσει ουδέτερη στάση. Το διοικητικό συμβούλιο του ΝΑΤ, δεν δέχθηκε την πρόταση του διακανονισμού, με αποτέλεσμα η ΝΕΛ να προσφύγει στα δικαστήρια.


Σκληρός ανταγωνισμός


Η εξέλιξη αυτή συντελείται σε μία περίοδο που παρατηρείται έντονος ανταγωνισμός μεταξύ της Hellenic Seaways και της ΝΕΛ στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη. Η είσοδος του «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways στη συγκεκριμένη γραμμή χαρακτηρίζεται ως προσπάθεια «στραγγαλισμού» της ΝΕΛ από κύκλους της διοίκησής της. Ωστόσο όπως τονίζουν αυτός που «ματώνει» και θα συνεχίσει να «ματώνει» όλο το χειμώνα θα είναι η Hellenic Seaways.


Η ΝΕΛ απαντώντας στην «εισβολή» προχώρησε σε μία σειρά σημαντικών μειώσεων στα ναύλα. Στελέχη της ωστόσο σημειώνουν ότι η νέα πολιτική τιμών που ακολουθείται εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εισαγωγής νέων στοιχείων στην τιμολογιακής της πολιτική που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ναύλα ανάλογα με την σεζόν (high, medium, low).


Αν και παραδέχονται ότι έχουν χάσει μερίδιο σημειώνουν ότι σε ό,τι αφορά τη Μυτιλήνη, διατηρούν πάνω από το 80% της κίνησης, ενώ συνολικά στη γραμμή κρατούν την πρώτη θέση.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑσφάλεια δεδομένων: Παραπλανητικά email δήθεν από την Alpha Bank
Επόμενο άρθροΙακώβος Μπριλής: Επτά πικρές αλήθειες στην παιδεία