Αρχική Νέα Τοπικά Επανάληψη διαγωνισμών για άγονες γραμμές

Επανάληψη διαγωνισμών για άγονες γραμμές

13

ΤΗΝ EΠANAΛΗΨΗ των διαγωνισμών σε μία σειρά άγονων γραμμών αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην πρόσφατη συνεδρίασή του.


Eιδικότερα αποφάσισε την επανάληψη των διαγωνισμών με τροποποίηση μισθωμάτων, με ίδιους όρους και προϋποθέσεις της προηγούμενης προκήρυξης, για την υπογραφή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας χρονικής περιόδου από 01/01/2006 έως και 31/10/2006, των γραμμών:


Α) Κύμη-Σκύρος και επιστροφή,


Β) Ν. Βοιων-Κύθηρα-Αντικύθηρα και επιστροφή,


Γ) Ν. Βοιων-Κύθηρα και επιστροφή,


Δ) Κάστος-Μύτικας και επιστροφή,


Ε) Παλαιοχώρα-Γαύδος και επιστροφή,


ΣΤ) Ιερισσός-Ι.Μ.Μ Λαύρας και επιστροφή, καθώς επίσης και για την γραμμή Χώρα Σφακίων-Γαύδος και επιστροφή, για το χρονικό διάστημα από 08/05/2006 έως και 31/10/2006.


Επίσης την επανάληψη διαγωνισμού με τροποποίηση μισθωμάτων, με ίδιους όρους και προϋποθέσεις της προηγούμενης προκήρυξης, για την υπογραφή σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας χρονικής περιόδου από 01/01/2006


έως και 31/10/2006, της γραμμής: Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ηρακλειά-Σχοινούσα- Κουφονήσια-Κατάπολα και επιστροφή.


Αποφάσισε ακόμη να εκδηλώσει πρόσκληση ενδιαφερομένων πλοιοκτητών, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για εκτέλεση επιδοτούμενου δρομολογίου με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο στη γραμμή Πειραιά -Κάλυμνο – Κω – Νίσυρο – Τήλο – Σύμη – Ρόδο και επιστροφή με προϋποθέσεις προσεγγίσεων Πάτμου -Λέρου- Καλύμνου.


Ακόμη την επανάληψη του διαγωνισμού για ένα δρομολόγιο Πειραιά – Κάλυμνο – Κω – Νίσυρο – Τήλο – Σύμη – Ρόδο με επιδότηση του τμήματος Κάλυμνο – Κω – Νίσυρο – Τήλο – Σύμη – Ρόδο με υποχρέωση επιπλέον προσεγγίσεων στο δρομολόγιο από Πειραιά της Πάτμου (3 φορές το χειμώνα, 4 το θέρος), της Λέρου (3 φορές το χειμώνα, 4 το θέρος), και της Καλύμνου (2 φορές το χειμώνα, 3 το θέρος), και λοιπές προϋποθέσεις σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας και με ανώτατο μίσθωμα 27.000 ευρώ ανά δρομολόγιο. Για το συγκεκριμένο διαγωνισμό πάντως ενδιαφέρον εκδήλωσε μόνο η GA Ferries.


Ακόμη αποφάσισε την επανάληψη διαγωνισμού με τροποποίηση μισθωμάτων, με ίδιους όρους και προϋποθέσεις της προηγούμενης προκήρυξης, για την υπογραφή σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας χρονικής περιόδου από 01/01/2006 έως και 31/10/2006, της γραμμής: Λαύριο-Ψαρά-Μέστα Χίου και επιστροφή.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις για τις επαναλήψεις των προαναφερόμενων διαγωνισμών ήταν ομόφωνες ωστόσο εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων διαφώνησαν ως προς τον τρόπο υπολογισμού των ανωτάτων μισθωμάτων.


Σύμφωνα με την πλειοψηφούσα άποψη τα ανώτατα μισθώματα θα προσδιορισθούν με προσαύξηση από προηγούμενη προκήρυξη της επίδρασης της αύξησης της τιμής των ναυτιλιακών καυσίμων στο κόστος εκμετάλλευσης των πλοίων σύμφωνα με τη μέθοδο Μασγανά.


Για την αύξηση αυτή θα ληφθεί υπόψη ο μέσος όρος των μηνιαίων ποσοστιαίων αυξήσεων των τριών ειδών ναυτιλιακών καυσίμων στο διάστημα από 1/11/2004 έως 30/9/2005 αναγόμενη σε 12μηνη βάση.


Τέλος να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για το ακτοπλοϊκό των βουλευτών της ΝΔ στο ΥΕΝ υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑσφάλεια δεδομένων: Παραπλανητικά email δήθεν από την Alpha Bank
Επόμενο άρθροΙακώβος Μπριλής: Επτά πικρές αλήθειες στην παιδεία